Quantcast

Rusijos parlamentas įspėja Vokietijos Bundestagą dėl „Taurus“ raketų tiekimo Ukrainai

Rusijos parlamentas įspėjo Vokietiją dėl „Taurus“ sparnuotųjų raketų tiekimo Ukrainai.

Tokie įvykiai gali lemti Vokietijos įsitraukimą į karą, todėl Bundestagas turi tam pasipriešinti, sakoma antradienį Maskvoje paskelbtame Valstybės Dūmos kreipimesi. Federacinė Respublika esą 1990 m. sutartyje „du plius keturi“ įsipareigojo, „kad iš Vokietijos žemės sklis tik taika“. Tuo tarpu neseniai paskelbtas vokiečių karininkų pokalbis apie galimą „Taurus“ panaudojimą prieš Rusijos taikinius rodo, kad čia esama pavojaus.

Nutekintą pokalbį paskelbė Rusija. Dūmos vienbalsiai priimtame pareiškime teigiama, kad  „pagal Hitlerio Luftwaffe tradicijas“ karinis vadas „tik ir galvoja apie tai, kaip nuslėpti Vokietijos ginkluotųjų pajėgų bendrininkavimą planuojamuose Kyjivo režimo nusikaltimuose“.

Dūmos parlamentarai įspėjo dėl karinio konflikto išplitimo, jei Vokietija perduotų Ukrainai „Taurus“ sparnuotųjų raketų. Jie kartu pareiškė  abejones, kad kancleris Olafas Scholzas iš tikrųjų atmeta šių ginklų perdavimą.

Dūmos nariai paragino Bundestagą pradėti politinį dialogą, kad „būtų užkirstas kelias tiesioginės ginkluotos konfrontacijos tarp Vokietijos ir Rusijos katastrofai“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių