Quantcast

S. Lavrovas lankysis Irano sostinėje

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmadienį lankysis Irano sostinėje, kur dalyvaus derybose su kolegomis iš šio regiono, patvirtino jo ministerijos atstovė spaudai.

Anksčiau Irano oficialioji naujienų agentūra IRNA pranešė, kad Rusijos, Turkijos, Azerbaidžano ir Armėnijos užsienio reikalų ministrai buvo pakviesti atvykti į derybas.

„Patvirtiname, kad pirmadienį planuojamos Lavrovo derybos Teherane“, – valstybinėms naujienų agentūroms TASS ir „RIA Novosti“ sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova.

Šios derybos įvyks tvyrant įtampai Artimuosiuose Rytuose ir neišspręstiems ginčams tarp Armėnijos ir Azerbaidžano, kuris praėjusį mėnesį surengė žaibišką puolimą prieš armėnų separatistus Kalnų Karabache.

Vėliau Armėnija patvirtino, kad susitikime dalyvaus jos užsienio reikalų ministras.

Visų dalyvių sąrašas dar nepaskelbtas, tačiau Armėnijos šiaurinis kaimynas Sakartvelas sekmadienį pranešė, kad nedalyvaus, o jos užsienio reikalų ministerija informavo naujienų agentūrą „Interpressnews“.

Sakartvelas kartu su Ukraina ir Moldova pateikė paraišką dėl narystės Europos Sąjungoje po to, kai 2022 metų vasarį Rusija įsiveržė į savo provakarietišką kaimynę.

Maskva, praėjusių metų vasarį pradėjusi invaziją į Ukrainą, kreipėsi į Iraną prašydama karinės paramos ir ekonominės partnerystės abiem šalims atsidūrus Vakarų sankcijų akivaizdoje.

Vakarų šalys kaltina Teheraną remiant Rusijos puolimą Ukrainoje ir aprūpinant ją dideliais kiekiais bepiločių lėktuvų ir kitų ginklų.


Šiame straipsnyje: Sergejus LavrovasIranasRusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių