Quantcast

Šimtmečius gyvavusiai tradicijai atėjo galas: Pietų Korėja uždraus prekybą šunų mėsa

  • Teksto dydis:

Pietų Korėjos parlamentas antradienį pritarė svarbiam teisės aktui, draudžiančiam veisti, skersti ir pardavinėti šunis mėsai.

Pietų Korėjoje tai buvo įprasta praktika daugelį šimtmečių, bet aktyvistai jau seniai ją vadina šalies gėda.

Kai kurie šunų augintojai sakė, kad ketina pateikti konstitucinį skundą ir rengti protestus, o tai rodo, kad karštos diskusijos dėl draudimo tęsis.

Nacionalinė Asamblėja priėmė įstatymą 208 balsais „už“. Balsavusiųjų „prieš“ nebuvo.

Įstatymas įsigalios, kai jį patvirtins ministrų kabineto taryba ir pasirašys prezidentas Yoon Suk-yeolas (Jun Sukjolas), tačiau, atsižvelgiant į tai, kad Yoon Suk-yeolo vyriausybė pritaria draudimui, šie žingsniai tėra formalumas.

„Šiuo įstatymu siekiama padėti įgyvendinti gyvūnų teisių vertybes, kuriomis siekiama pagarbos gyvybei ir darnaus žmonių ir gyvūnų sambūvio“, – rašoma teisės akte.

Įstatyme numatyta, kad nuo 2027 metų šunų skerdimas, veisimas, prekyba ir pardavimas kaip maisto produktų, skirtų žmonėms, bus neteisėta, o už tokius veiksmus bus baudžiama 2–3 metų laisvės atėmimo bausme arba 30 mln. vonų (20,8 tūkst. eurų) bauda. Visgi bausmės už šunų mėsos valgymą nėra numatytos.

Tai akivaizdus valstybės smurtas, nes jie pažeidžia profesijos pasirinkimo laisvę.

Šunų mėsos vartojimas – šimtmečius Korėjos pusiasalyje gyvuojanti praktika – Pietų Korėjoje nėra nei aiškiai uždraustas, nei įteisintas. Naujausios apklausos rodo, kad vis daugiau žmonių nori, kad ji būtų uždrausta, o dauguma pietų korėjiečių nebevalgo šunų mėsos. Tačiau apklausos taip pat parodė, kad kas trečias pietų korėjietis vis dar nepritaria draudimui, nors ir nevalgo šunų mėsos.

Įstatyme ūkininkams ir kitiems šios pramonės šakos atstovams siūloma pagalba, kad jie galėtų nutraukti savo veiklą arba pereiti prie alternatyvių veiklų. Teisės akte teigiama, kad dėl šios pramonės šakos uždraudimo detalių tarsis vyriausybės pareigūnai, ūkininkai, ekspertai ir gyvūnų teisių gynėjai.

Tarptautinė organizacija „Humane Society International“ (HSI) teisės akto priėmimą pavadino istorijos kūrimu.

„Niekada nemaniau, kad per savo gyvenimą sulauksiu žiaurios šunų mėsos pramonės uždraudimo Pietų Korėjoje, tačiau ši istorinė pergalė gyvūnų labui liudija mūsų gyvūnų apsaugos judėjimo aistrą ir ryžtą“, – sakė HSI Korėjos biuro vykdomoji direktorė JungAh Chae (Džunga Čajė).

Dėl šio teisės akto ūkininkai buvo labai nusiminę ir nusivylę.

„Tai akivaizdus valstybės smurtas, nes jie pažeidžia profesijos pasirinkimo laisvę. Negalime sėdėti be darbo“, – sakė ūkininkas Son Won-hakas (Son Vonhakas), ūkininkų asociacijos vadovas.

Jis teigė, kad šunų augintojai pateiks peticiją Konstituciniam Teismui ir pradės mitinguoti. Vyras sakė, kad trečiadienį ūkininkai susitiks aptarti kitų tolesnių veiksmų.

Nėra patikimų oficialių duomenų apie tikslų Pietų Korėjos šunų mėsos pramonės dydį. Aktyvistai ir ūkininkai teigia, kad Pietų Korėjoje kasmet mėsai paskerdžiama šimtai tūkstančių šunų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar žinote,kad Šveicarijoje

Ar žinote,kad Šveicarijoje portretas
ir dabar slaptai mėgaujamasi šuniena?Tai taip pat gilias tradicijas turintis paveldas.Ir ką?Ės, tie korėjiečiai, šunis ir toliau.

Guntars Zalupkins

Guntars Zalupkins portretas
Gerai bent kad yra dvi Korėjos, tai Šiaurėje kur valdo išmintingas Lyderis žmonės toliau gali mėgautis gardžiai šuniena o pietų bus pasmerkti ėsti vabzdžius.

Labai blogai

Labai blogai portretas
Tai unikalus ir labai skanus paveldas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių