Quantcast

„Titaniko“ artefaktams negaili milijonų

  • Teksto dydis:

Visai neseniai aukcione parduotas auksinis kišeninis laikrodis, kurį nešiojo turtingiausias „Titaniko“ keleivis J. J. Astoras. Jam priklausęs reliktas parduotas už 900 tūkst. svarų sterlingų – šešiskart didesnę kainą nei prašyta.

Ankstesnė didžiausia suma buvo sumokėta už „Titaniko“ artefaktą – smuiką, kuris taip pat parduotas už panašią kainą.

47 metų J. J. Astoras, kuriam priklausė auksinis laikrodis, nuskendo kartu su laivu, kai į gelbėjimosi valtį įsodino savo jauną, kūdikio besilaukiančią žmoną Madeleine ir surūkė paskutinę cigaretę.

„Kitaip nei daugelis „Titaniko“ laikrodžių, kurie sustingo lemtingąją naktį, šis laikrodis buvo restauruotas ir jį nešiojo pono J. J. Astoro sūnus Vincentas. Tad dabar matyti J. J. Astoro laikrodį bei žinoti, kad jis buvo jo kišenėje, kai vyras įkėlė savo jauną žmoną į gelbėjimosi valtį ir atsitraukė, žinodamas, kad neišgyvens, yra nepaprasta“, – kalbėjo britų „Titaniko“ draugijos pirmininkas Davidas Bedardas.

Laikrodis buvo rastas J. J. Astoro švarko kišenėje, kai jo kūną iš ledinio vandens išgriebė gelbėtojai.

Didžiausias tuo metu laineris, nepaskandinamu vadintas „Titanikas“ plaukė iš Sautamptono į Niujorką, kai 1912 m. balandžio 14 d. naktį Šiaurės Atlante atsitrenkė į ledkalnį.

Jis nuskendo ir nusinešė daugiau kaip 1,5 tūkst. gyvybių.

Ši katastrofa yra viena liūdniausiai pagarsėjusių jūrų istorijoje, įkvėpusi knygų, pjesių, dainų ir Holivudo filmų kūrėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių