Quantcast

Turkija sveikina Armėnijos ir Azerbaidžano proveržį

  • Teksto dydis:

Turkija penktadienį sveikino nesutaikomų priešininkų Azerbaidžano ir Armėnijos susitarimą apsikeisti karo belaisviais ir siekti normalizuoti santykius po dešimtmečius trukusių vaidų dėl Kalnų Karabacho regiono.

Seniai ginčijamo regiono kontrolę Azerbaidžanas susigrąžino po rugsėjį surengto žaibiško puolimo prieš armėnų separatistus. Po to pašlijo Armėnijos ir jos ilgametės sąjungininkės Rusijos santykiai, o Baku ir Jerevanas atnaujino bandymus pasiekti taikos susitarimą.

Azerbaidžano sąjungininkė Turkija pastaraisiais metais pati priešokiais bandydavo normalizuoti istoriškai komplikuotus savo santykius su Armėnija.

Turkijos užsienio reikalų ministerija sakė sveikinanti ketvirtadienio proveržį ir remianti Armėnijos bei Azerbaidžano darbą dėl papildomų pasitikėjimą skatinančių žingsnių.

„Tikimės, kad taikos susitarimas tarp Azerbaidžano ir Armėnijos bus pasirašytas kuo greičiau“, – sakoma turkų ministerijos pareiškime.

JAV ir Europos Sąjunga taip pat sveikino susitarimą.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis) ketvirtadienį jį pavadino dideliu proveržiu.

Rusija irgi išreiškė paramą Armėnijos ir Azerbaidžano susitarimui.

„Maskva su pasitenkinimu pasveikino Azerbaidžano Respublikos prezidento administracijos ir Armėnijos Respublikos ministro pirmininko kanceliarijos bendrą pareiškimą, patvirtinantį abipusį ketinimą normalizuoti santykius ir sudaryti taikos sutartį tarp abiejų šalių“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės spaudai pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
...tikrai,Malonu ,kai karo akivaizdoje,atrandama susitaikymo paralele,Kaukazo zmones yra labai drastishki,emocionalus ir vis tik [aciu Dievui! ] isivyraus TAIKA.[[[[ir daugumoje ,ne tk del zemes plotu,,,ber ir skirtinga religija !!! kalta... kad tos tautos zudo vieni kitus . Taikos!!

O

O  portretas
i kur gi jie prasiverze?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių