Quantcast

U. von der Leyen: spaudimas Baltarusijai bus daromas tol, kol ji pradės gerbti žiniasklaidos laisvę

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen po priverstinio lėktuvo nutupdymo Minske pareiškė, kad Baltarusijai gresia naujos sankcijos ir pareikalavo paleisti tinklaraštininką Romaną Protasevičių.

Europos Sąjunga tol darys spaudimą Aliaksando Lukašenkos režimui, „kol šis pradės gerbti žodžio ir žiniasklaidos laivę“, - sakė U. von der Leyen pirmadienio vakarą Briuselyje prieš ES viršūnių susitikimą. Ji kalbėjo apie skandalingą elgesį, kuris sukels griežtų padarinių.

Konkrečiai Komisijos vadovė paminėjo sankcijas asmenims, kurie dalyvavo lėktuvo „pagrobime“ bei „įmones, kurios finansuoja šį režimą“. Be to, esą diskutuojam apie sankcijas Baltarusijos aviacijos sektoriui.

Vokiečių politikė taip pat pažymėjo, kad ES yra parengusi 3 mlrd. eurų investicijų ir ekonomikos paketą Baltarusijai, tačiau jis liks įšaldytas, kol šalis netaps demokratiška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
Peržiūrėkite Rakauskienė bylą. Nuo ko mirė?

?

? portretas
Ar Lietuvoje gerbiamos žurnalistų teisės į laisvą žodį? Ar nėra diskriminuojamų žurnalistų? Nėra nuteistų žurnalistų ir mėginimų juos nužudyti - lėtai, bet planingai jau gerokai po įstojimo į ES?

Kawenskas

Kawenskas portretas
Kada nustos Europos erkės naglai lysti ir diktuoti į kitas šalis.. Pasaulis turi kitų naujų žaidėjų Evropa merdėja jau...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių