Quantcast

Ukraina prašo šalių partnerių daugiau oro gynybos sistemų „Patriot“

 Rusijai kone kasdien rengiant raketų atakas, Ukraina dar kartą paragino savo sąjungininkes perduoti daugiau „Patriot“ oro gynybos sistemų“.

„Sistemos „Patriot“ dabar turi būti dislokuotos čia, Ukrainoje, kad apsaugotų realias žmonių gyvybes, o ne likti ten, kur raketų pavojus yra lygus nuliui“,  – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

Vien tik savaitę nuo kovo 18 iki 24 dienos Rusija į taikinius Ukrainoje paleido 190 įvairių tipų raketų, 140 kovinių dronų ir 700 sklendžiančių bombų. Ypač didelį pavojų esą kelia balistinės raketos, kurios pradžioje pakyla į didelį aukštį ir tada stačiai sminga į žemę. „Jos pasiekia taikinius ypač dideliu greičiu – žmonės turi mažai laiko pasislėpti – ir sukelia smarkius sugriovimus“,  –pabrėžė ministras.

Ukraina, padedama Vakarų, daugiau kaip dvejus metus priešinasi Rusijos agresijai. Ukrainos oro gynyba buvo sustiprinta modernių ginklų. Ypač efektyvi yra JAV gaminama „Patriot“ sistema.

Daugiau „Patriot“ sistemų ne tik gelbėtų žmonių gyvybes, bet ir taupytų vertingus šalių partnerių išteklius, kalbėjo ministras. „Kiekviena teritorija, kurią padengia „Patriot“, reiškia mažiau kritinės infrastruktūros sugriovimų ir mažiau atstatymo išlaidų“, – pabrėžė jis. Kiekvienas apsaugotas miestas, be to, reiškia, kad iš užsienio grįš tūkstančiai ukrainiečių. Sugrįžusieji stiprins Ukrainos ekonomiką, o tai sumažins priklausomybę nuo užsienio finansinės paramos, tęsė D. Kuleba.

Be to, sustiprinus oro gynybą, Ukrainos kariuomenė galėtų savo naudai pakeisti karo eigą. Rusija šiuo metu ypač dažnai naudoja sklendžiančias bombas. „Šios bombos, kurios vidutiniškai sveria nuo 500 iki 1 500 kg, leidžia rusų okupantams naikinti taikinius ir griuvėsiais judėti pirmyn“, – sakė D. Kuleba.

 


Šiame straipsnyje: sistemos PatriotDmytro Kulebakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių