Quantcast

Ukraina ruošiasi evakuoti vairuotojus, užblokuotus pasienyje su Lenkija

Ukrainos bendruomenių, teritorijų ir infrastruktūros plėtros ministerija pradėjo rinkti duomenis, kad būtų galima evakuoti Lenkijos ir Ukrainos pasienyje užblokuotus vairuotojus.

Tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė viceministras Serhijus Derkačius, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Pradėjome rinkti duomenis mūsų vairuotojų evakuacijai. Mes jau nebeturime laiko susitarti dėl kompromisų“, – pareiškė S. Derkačius.

Jis pabrėžė, kad Ukrainos vairuotojai laukia pasienyje esant minusinei temperatūrai. Ukraina kelis kartus darbiniu ir oficialiu lygiu kėlė klausimus dėl maitinimo, greitosios medicinos pagalbos, priešgaisrinės tarnybos automobilių budėjimo, deramų sanitarinių sąlygų. Tačiau šiuo požiūriu nieko nebuvo padaryta.

„Matome naujus pranešimus apie vietos valdžios pritarimą protesto tęsimui. Todėl išvešime visus vairuotojus, kurie pareikš tokį norą“, – pridūrė viceministras.

Jis paragino išdalyti evakuacijos blankus vairuotojams ir vežėjams, kad šie galėtų juos užpildyti.

Infrastruktūros ministerija taip pat inicijavo Europos Sąjungos stebėsenos grupės sudarymą pasienyje.

„Savo kolegoms Europoje siūlome oficialiai fiksuoti situaciją prie kontrolės punktų. Ar praleidžiami pavojingi kroviniai, kaip kerta sieną humanitarinė pagalba, o svarbiausia – kokiomis sąlygomis jau daugiau kaip dvi savaites gyvena mūsų vairuotojai“, – pareiškė S. Derkačius.

Pradėjome rinkti duomenis mūsų vairuotojų evakuacijai. Mes jau nebeturime laiko susitarti dėl kompromisų.

Anot jo, oficialus raštas su tokiu pasiūlymu jau išsiųstas, laukiama atsakymo.

Kaip jau buvo pranešta, sunkvežimių vairuotojams, užblokuotiems Ukrainos ir Lenkijos pasienyje, buvo pristatyta pirmoji pagalbos siunta, kurią sudarė 11 tūkst. maisto davinių, 700 butelių vandens ir vaistai.

Lapkričio 6 d. Lenkijos vežėjai pradėjo blokuoti sunkvežimių judėjimą prie trijų didžiausių kontrolės punktų pasienyje su Ukraina. Susidarė didžiulės ukrainiečių vilkikų eilės. Kai kur jos siekia 40 kilometrų į abi puses, o automobilių stovėjimo aikštelės daugeliui vairuotojų tapo laikina gyvenamąja vieta.

Lenkijos vežėjai reikalauja grąžinti leidimų Ukrainos vežėjams praktiką, sugriežtinti pervežimo taisykles užsieniečiams pagal Europos transporto ministrų konferencijos nutarimus, neleisti registruoti įmonės Lenkijoje, jei jos finansinė veikla vykdoma ne ES teritorijoje, sudaryti atskirą eilę automobiliams su ES šalių numeriais, sudaryti atskirą eilę prie visų sienų tuštiems vilkikams ir suteikti prieigą prie Ukrainos sistemos „Kelias“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių