Quantcast

Ukrainos užsienio reikalų ministras: kontrpuolimo kritikai turėtų užsičiaupti

  • Teksto dydis:

Ukrainos kritikai, kalbantys apie lėtą ukrainiečių pažangą mūšio lauke prieš rusų karius, turėtų užsičiaupti, pareiškė šalies užsienio reikalų ministras, ketvirtadienį dalyvavęs Europos Sąjungos diplomatijos vadovų susitikime.

„Kritikuoti lėtą kontrpuolimo tempą tolygu spjauti į veidą Ukrainos kariui, kuris kasdien aukoja savo gyvybę“, – sakė Dmytro Kuleba žurnalistams Tolede Ispanijoje vykstančio ES ministrų susitikimo metu.

„Visiems kritikams rekomenduočiau užsičiaupti, atvykti į Ukrainą ir pabandyti patiems išlaisvinti vieną kvadratinį centimetrą“, – teigė jis.

Šie griežti žodžiai nuskambėjo po to, kai D. Kuleba padėkojo ES ministrams už jų ligšiolinę vyriausybių paramą ir paragino juos tiekti Ukrainai daugiau letalinių ginklų, ilgojo nuotolio raketų, šarvuočių ir oro gynybos sistemų.

Vakarų šalių sostinės, kurios tiekia Ukrainai ginklus ir šaudmenis, atkreipė dėmesį į lėtą ir brangiai kainuojantį puolimo prieš įsitvirtinusias Rusijos pajėgas tempą, tačiau primygtinai tvirtina, kad jų parama Kyjivui yra ilgalaikė.

D. Kuleba taip pat sakė, kad rugsėjį įvyksiantis Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) susitikimas, kuriame bus tariamasi dėl Juodosios jūros grūdų sandorio atgaivinimo, yra beveik paskutinė galimybė Maskvai grįžti į paktą.

Jis prakalbo apie alternatyvų jūrų grūdų koridorių palei Rumunijos Juodosios jūros pakrantę, tačiau teigė, kad reikia oro gynybos sistemų, kurios apsaugotų grūdus gabenančius laivus prieš jiems įplaukiant į tuos vandenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių