Quantcast

V. Putinas R. T. Erdoganui išreiškė susirūpinimą dėl blogėjančios padėties Gazos Ruože

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį per pokalbį telefonu su Turkijos kolega Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) išreiškė nuogąstavimus, kad padėtis apgultame Gazos Ruože smarkiai pablogės, pranešė Kremlius.

Abu prezidentai išreiškė „didelį susirūpinimą dėl didėjančio civilių aukų skaičiaus ir katastrofiškai blogėjančios humanitarinės padėties Gazos Ruože“, teigė Kremlius.

V. Putinas ir R. T. Erdoganas taip pat aptarė, anot Kremliaus pareiškimo, nepriimtinus Izraelio smūgius į gyvenamuosius rajonus ir religines vietas.

Jie teigė, kad „Rusijos ir Turkijos pozicijos praktiškai sutampa“ ir yra orientuotos į dviejų valstybių sprendimą.

Spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ kovotojai įsiveržė į Izraelį iš Gazos Ruožo ir nužudė mažiausiai 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, kurie pirmąją reido dieną buvo nušauti, suluošinti arba sudeginti, nurodo Izraelio pareigūnai.

Naujausiais „Hamas“ sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Gazos Ruože per nesiliaujančius Izraelio bombardavimus, kuriais keršijama už palestiniečių islamistų kovotojų grupuotės išpuolius, žuvo daugiau kaip 5,7 tūkst. palestiniečių, daugiausia civilių gyventojų.

Pirmadienį V. Putinas paragino užtikrinti netrukdomą humanitarinės pagalbos patekimą į Gazos Ruožą.

Rusijos vadovas taip pat yra kalbėjęsis su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi), Irano ir arabų šalių lyderiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių