Quantcast

V. Putinas teigia, kad Gazos Ruožo katastrofos negalima lyginti su Ukraina

Prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį padėtį Gazos Ruože pavadino „katastrofa“, kurios masto neįmanoma palyginti su Ukraina.

V. Putinas, kurio vyriausybė palaiko ryšius ir su „Hamas“, ir su Izraeliu, šiuos komentarus išsakė per spaudos konferenciją Maskvoje, artėjant plataus masto karo prie Ukrainą antrosioms metinėms.

„Visi čia ir visame pasaulyje gali pasižiūrėti į specialiąją karinę operaciją ir į tai, kas vyksta Gazoje, ir pajusti skirtumą“, – sakė jis, vartodamas Kremliaus sugalvotą pavadinimą karui Ukrainoje.

„Bet Ukrainoje nieko panašaus nėra“, – pridūrė jis.

Karas tarp Izraelio ir „Hamas“ karas, betęsiantis trečią mėnesį, prasidėjo po spalio 7 dieną palestiniečių ekstremistų grupuotės „Hamas“ išpuolių prieš Izraelį, per kuriuos, Izraelio pareigūnų teigimu, žuvo 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Pasak „Hamas“ valdomos Sveikatos apsaugos ministerijos, dėl karo apgultas Gazos Ruožas virto griuvėsiais ir žuvo daugiau kaip 18,6 tūkst. žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.

Rusija nuo 2022 metų vasario mėnesio sistemingai raketomis ir dronais atakuoja Ukrainos miestus ir po įnirtingų karo veiksmų okupavo didelius plotus šalies pietuose ir rytuose.

JT teigimu, Ukrainoje žuvo daugiau kaip 10 tūkst. civilių gyventojų, bet tikrasis aukų skaičius greičiausiai yra daug didesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių