Quantcast

V. Zelenskis apie D. Trumpo pareiškimus: teritorijų atsisakymas nėra taikos planas

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė esąs pasirengęs išklausyti buvusio JAV lyderio Donaldo Trumpo „taikos planą“, tačiau Ukraina neatiduos savo teritorijų Rusijai.

Jis tai pasakė interviu televizijos kanalui „Fox News“, praneša „Ukrinform“.

„Esu pasiruošęs (išklausyti D. Trumpą). Jei jis turi labai konkretų „taikos planą“, gali juo pasidalinti su manimi. Taip, mes galime sustabdyti šį karą, jei Donbasą ir Krymą atiduosime Rusijai. Mano nuomone, tokiam taikos planui mūsų šalis nebus pasirengusi. Ir tai nėra taikos planas“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, buvęs JAV prezidentas ir vienas iš pretendentų į šias pareigas per kitus rinkimus D. Trumpas pareiškė, kad 2024 metais laimėjęs prezidento rinkimus jis greitai nutrauks Rusijos ir Ukrainos karą.

Po šio pareiškimo V. Zelenskis pakvietė jį apsilankyti Ukrainoje. „Kviečiu (į Ukrainą) prezidentą D. Trumpą. Jei jis galės čia atvykti, man prireiks... 24 minučių, kad paaiškinčiau prezidentui D. Trumpui, jog jis negali suvaldyti šio karo. Jis negali užtikrinti taikos per Putiną“, – anksčiau šį mėnesį NBC laidoje „Meet the Press“ sakė V. Zelenskis.

Atsakydamas D. Trumpas pareiškė, kad dabar tam netinkamas metas dėl „interesų konflikto“, nes Ukraina turi reikalų su Joe Bideno administracija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių