Quantcast

V. Zelenskis: Ukraina ir JAV rengia dvišalį bendradarbiavimo saugumo srityje susitarimą

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pareiškė, kad Kyjivas ir Vašingtonas pradėjo derybas dėl dvišalio bendradarbiavimo saugumo srityje susitarimo.

Ukraina, kuri jau daugiau nei dvejus metus kovoja su plataus masto Rusijos invazija, yra sudariusi keletą dešimties metų saugumo susitarimų su NATO šalimis.

„Mūsų komandos – Ukrainos ir Jungtinių Valstijų – pradėjo dirbti prie dvišalio saugumo susitarimo“, – socialiniuose tinkluose nurodė V. Zelenskis.

Iki šiol Ukrainos pasirašyti susitarimai su Jungtine Karalyste, Prancūzija ir Vokietija nėra abipusės gynybos paktai, bet turi simbolinę reikšmę. Šiais paktais Vakarai įsipareigoja daugelį metų remti Kyjivą karine, politine ir finansine prasme.

V. Zelenskis pirmadienį telefonu kalbėjosi su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu) po to, kai šeštadienį JAV Atstovų Rūmai patvirtino ilgai atidėliotą beveik 61 mlrd. JAV dolerių pagalbos (57,3 mlrd. eurų) paketą.

Be to, po pokalbio Ukrainos prezidentas pareiškė, kad susitarimas dėl didelio tikslumo ir didelio nuotolio raketų ATACMS yra įgyvendintas.

Pirmą kartą ATACMS buvo pristatytos Kyjivui praėjusiais metais ir, pasak Ukrainos ir JAV, padidino šalies kovinį pajėgumą.


Šiame straipsnyje: Volodymyras ZelenskisJAVbendradarbiavimasJoe Bidenaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių