Quantcast

Vengrijai tarus veto, EK pirmininkė žvalgosi galimų alternatyvų

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen penktadienį pareiškė mananti, kad išspręsti ginčą su Vengrija dėl Europos Sąjungos (ES) biudžeto įmanoma be Budapešto sutikimo.

ES viršūnių susitikime Briuselyje Vengrija pasinaudojo veto teise, kad užkirstų kelią susitarimui dėl Ukrainai skirto finansavimo, taip pat bendram ES biudžetui.

„Žinoma, labai sunkiai dirbame, kad būtų pasiektas 27 šalių narių susitarimas“, – sakė U. von der Leyen.

„Tačiau manau, jog dabar taip pat būtina ieškoti galimų alternatyvų, kad būtų galima turėti parengtą sprendimą, jei vieningas 27 narių susitarimas būtų neįmanomas“, – po dvi dienas trukusio susitikimo Briuselyje kalbėjo ji.

V. Orbanas susiejo derybas dėl ES biudžeto, apimančio naują paramą Ukrainai, kurios vertė siekia 50 mlrd. eurų, su įšaldytų ES lėšų išmokėjimu jo šaliai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kaip baigesi

O kaip baigesi portretas
Ursules biznis su Pfaizer vakcinomis.Ar teismas jau nusprende kaip viskas buvo.?

>>>Tam Anon...

>>>Tam Anon... portretas
Kuriam anonimui skirtas tavo labai nemandagus atsakymas? Nes komentaruose beveik vieni “anonimai” kas yra labai negerai. Galima gi sugalvoti skirtingus pseudonimus arba pasirasyti savo vardu.

Teisingai

Teisingai  portretas
Vengrijos ministras pirmininkas VIKTORAS ORBANAS pavyzdys kuris rūpinasi savo tauta ir nelaižo jankiu imperijalistų pampersinio bidono šiknos, kaip tai daro kiti tautos parsidavėliai, labai gerai padarė kad užblokavo ukrų benderovcam finansinę paramą, šaunuolis !!!!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių