Quantcast

Vokietija svarsto galimybę vykdyti kontrolę pasienyje su Lenkija ir Čekija

  • Teksto dydis:

Vokietijos vidaus reikalų ministrė penktadienį pranešė, kad Berlynas apsvarstys galimybę nustatyti pasienio kontrolę siekiant kovoti su nelegalia migracija į šalį per Lenkiją ir Čekiją.

Nancy Faeser (Nensi Fėzer) Vokietijos laikraščiui „Welt am Sonntag“ sakė, kad laikina statinė kontrolė galėtų būti būdas intensyviau kovoti su neteisėtu žmonių gabenimu. Pasak jos, Vokietija jau padidino policijos pajėgų skaičių prie sienų su dviem rytinėmis kaimynėmis.

Tačiau ministrė išskyrė teisėtus į Vokietiją atvykstančius prieglobsčio prašytojus. Anot jos, griežtesnės kontrolės įgyvendinimas nereikštų, kad nebebus priimama daugiau prieglobsčio prašytojų.

„Jei asmuo pasienyje prašo prieglobsčio, prieglobsčio prašymas turi būti išnagrinėtas Vokietijoje – tai aiški teisinė prievolė, – sakė N. Faeser. – Svarbiausia išlieka Europos Sąjungos išorės sienų apsauga, kurią galime užtikrinti taikydami bendrą prieglobsčio sistemą.“

Vokietija, Lenkija ir Čekija yra ES ir Šengeno atvirų sienų zonos narės. Šengeno erdvėje pasienio kontrolę leidžiama atnaujinti tik išskirtinėmis aplinkybėmis.

Svarbiausia išlieka Europos Sąjungos išorės sienų apsauga, kurią galime užtikrinti taikydami bendrą prieglobsčio sistemą.

Dėl didėjančio atvykėlių skaičiaus migracija Vokietijoje, kaip ir kitose Europos šalyse, ypač Italijoje, vėl tapo vienu politinės darbotvarkės prioritetų.

Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris) ketvirtadienį lankydamasis Italijos saloje Sicilijoje, į kurią per Viduržemio jūrą atvyksta daug migrantų, sakė, kad Vokietija susiduria su didele imigracija.

„Turime dėti visas pastangas, kad šie srautai būtų subalansuoti ir sumažėtų atvykstančiųjų skaičius“, – kalbėjo jis.

Praėjusią savaitę Berlynas atskleidė, kad nustoja priimti Italijoje pagal Europos solidarumo planą gyvenančius migrantus. Savanoriška schema siekiama sumažinti spaudimą ES valstybėms, į kurias migrantai dažnai atvyksta pirmiausia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kūr....vos ,patys

Kūr....vos ,patys portretas
šitą Pandoros skrynią ,su savo komuniste ir ruZnacių prietelka Merkel ir atidarė.Dabar ,tegu čiul pia tiems juodaskūriams.

Jooo

Jooo portretas
Vokieciams jau igriso tie skurdziai slavai. Kaip tikri cigonai. Butu gerai juos visus i sibira isvezti. Kartu su jugoslavais, albanais ir ruminais. Dar ir turkus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių