Quantcast

Paryžiaus atakų įtariamasis S. Abdeslamas norėjo susisprogdinti prie stadiono

  • Teksto dydis:

Sučiuptas bėglys Salahas Abdeslamas (Salahas Abdislamas) planavo susisprogdinti prie Prancūzijos nacionalinio stadiono per Paryžiaus teroro atakas, bet persigalvojo, šeštadienį nurodė vienas prokuroras, kai vienas iš ieškomiausių žmonių Europoje buvo apkaltintas „teroristiniu nužudymu“ dėl savo vaidmens lapkritį įvykdytame išpuolyje.

S.Abdeslamas, kuris buvo sučiuptas po to, kai buvo pašautas į koją penktadienį per dramatišką policijos reidą Briuselyje, buvo taip pat apkaltintas Belgijos pareigūnų dėl priklausymo teroristų grupuotei. Po to jis buvo išvežtas iš Briuselio į griežčiausio apsaugos režimo kalėjimą šiaurės vakariniame Briugės mieste.

Įtariamasis bendradarbiauja su pareigūnais, bet jis ketina priešintis planuojamai ekstradicijai į Prancūziją, sakė jo advokatas Svenas Mary (Svenas Mari).

Paryžiaus prokuroras Francois Molinsas (Fransua Molenas) sakė, kad S.Abdeslamas tardytojams pasakojo iš pradžių „norėjęs susisprogdinti“ prieš nacionalinio stadiono „Stade de France“, bet galiausiai persigalvojo.

F.Molinso pažymėjo, kad tą pareiškimą reikėtų „vertinti atsargiai“, nes jis kertasi su faktu, jog tą vakarą S.Abdeslamas buvo užfiksuotas Prancūzijos sostinės 18-ame rajone, tapusiame vienu iš taikinių per lapkričio 13 dieną surengtas atakas. Per tas atakas žuvo iš viso 130 žmonių; atsakomybę dėl jų prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

18-ame rajone didesnių aukų pavyko išvengti, nes atakos buvo sutelktos Paryžiaus rytinėje dalyje, įskaitant koncertų rūmus „Bataclan“, kur buvo nužudyti 90 žmonių.

Praėjus kelioms dienoms po tų atakų, viename Paryžiaus rajone, kuriame, kaip buvo nustatyta pagal mobiliojo telefono signalus, lankėsi S.Abdeslamas, buvo rastas mirtininko sprogdintojo diržas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bykis

Bykis portretas
Uzteks tu pabaisu nuotraukas afisuoti... Slykstyne!

K

K portretas
Pritariu be teismo ir ate.

Manau

Manau portretas
kad ji reiketu pakarti uz kules
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių