Quantcast

Buvęs Lenkijos prezidentas L. Walesa paguldytas į ligoninę dėl COVID-19

  • Teksto dydis:

Buvęs Lenkijos prezidentas, Nobelio taikos premijos laureatas 80 metų Lechas Walesa (Lechas Valensa) paguldytas į ligoninę dėl COVID-19, pranešė jo padėjėjas.

L. Walesos paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtoje nuotraukoje matyti, kad jis guli ligoninės lovoje su deguonies kauke, o užrašas rodo, kad buvęs Lenkijos vadovas užsikrėtė koronavirusu.

Jo padėjėjas Marekas Kaczmaras (Marekas Kačmaras) Lenkijos žiniasklaidai sakė, kad jis sunkiai serga, bet yra prižiūrimas medikų. L. Walesa gydomas ligoninėje Gdanske, Baltijos uostamiestyje, kuriame jis gyvena.

Tai jau antras kartas, kai buvęs prezidentas serga COVID-19.

Nuo 1980-ųjų L. Walesa vadovavo Lenkijos prodemokratiniam judėjimui „Solidarumas“. Po devynerių metų šis judėjimas nuvertė komunizmą Lenkijoje ir įkvėpė kitas šalis atsisakyti komunistinės santvarkos dominavimo.

1983-iaisiais už kampaniją už organizacijų laisvę Lenkijoje jis gavo Nobelio taikos premiją. L. Walesa tapo pirmuoju visuotinai išrinktu demokratinės Lenkijos prezidentu. Šiame poste jis dirbo 1990–1995 metais 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
PRISIVAKCINAVO KVAILYS...

Anonimas

Anonimas portretas
Skiepai progresuoja.Nu tai ką, kaip ten tie antivakseriai.Kas ir kokie žmonės buvo protingesni???Mirkite dėl Amerikos r viso pasaulio globolistu.

Kodėl

Kodėl portretas
kovidui tokia garbė? Juk yra ir kitos ligos. Dėl jų neguldo?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių