Quantcast

Dėl smarkių liūčių sukeltų potvynių Slovėnijoje žuvo mažiausiai 3 žmonės

  • Teksto dydis:

Dėl smarkių liūčių sukeltų potvynių Slovėnijoje žuvo mažiausiai 3 žmonės, buvo užblokuota kelių ir tiltų, užlieta pastatų, daugybė žmonių buvo priversti palikti namus.

Slovėnijos aplinkos apsaugos agentūra ARSO padidino pavojų iki aukščiausio lygio po to, kai per 24 valandas šiaurinėje, šiaurės vakarų ir centrinėje šalies dalyse iškrito mėnesio lietaus norma.

Penktadienį toliau lyjant, pareigūnai perspėjo, kad kitose vietovėse gali kilti dar daugiau potvynių.

Slovėnijos policija oficialiajai naujienų agentūrai STA pranešė, kad nuo vėlyvo ketvirtadienio vakaro žuvo trys žmonės: centriniame Kamniko mieste mirė slovėnė, o kalnuotoje vietovėje netoli Kranio – du Nyderlandų piliečiai.

„Kamnike mirtį galėjo sukelti potvynis, o kalnuose – žaibas“, – sakė policijos pareigūnė Maja Adlešič Ciperle (Maja Adlešič Ciperlė). – Mirties aplinkybės dar nustatinėjamos.“

Gelbėtojams padėti atvyko kariai.

Vietos žiniasklaidoje pateiktose nuotraukose matyti apsemti automobiliai, apgadinti keliai ir užlieti ištisi kaimai. Buvo matyti, kaip gelbėtojai išneša vaikus iš vaikų darželio, o sraigtasparniai kelia gyventojus, užlipusius ant namų stogų.

Prezidentė Nataša Pirc Musar pareiškė užuojautą aukų šeimoms ir paragino piliečius „palaikyti ryšį, padėti vieni kitiems šiais sunkiais laikais, rūpintis vyresnio amžiaus žmonėmis ir kitais pažeidžiamais asmenimis, kuriems reikia mūsų pagalbos ir paramos“.

Ministras pirmininkas Robertas Golobas dėl potvynių sutrumpino savo atostogas.

Vasarą šią Alpių šalį jau niokojo kelios smarkios audros, plėšusios stogus, išvertusios tūkstančius medžių ir nusinešusios vieno žmogaus gyvybę Slovėnijoje bei dar keturių žmonių gyvybes kitose šalyse.

Penktadienį pareigūnai uždarė eismą viename svarbiame greitkelyje ir siekė nukreipti tranzitinį transportą į kaimyninę Italiją arba Austriją. Valstybinė greitkelių agentūra DARS pranešė, kad „visi įstrigę vairuotojai ir jų keleiviai turėtų laukti gelbėtojų komandų ir laikytis jų nurodymų“.

Naktį į penktadienį potvyniai taip pat blokavo kelius aplink Kamniką. STA pranešė, kad keliose šalies dalyse, įskaitant kempingus, buvo evakuoti žmonės.

Be elektros energijos liko apie 16 tūkst. namų ūkių, nurodė STA. Dėl prastų oro sąlygų taip pat sutriko traukinių eismas, o pagrindinis šalies bankas NLB pareiškė, kad jo skyriai potvynio paveiktose teritorijose nedirbs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???? ogi

???? ogi portretas
veikia karmos desnis tik jau kolektyviai nes laikas ribotas o galaktinis sietas susidevejo ir pro ji bira visi ir reiks d laiko sielu atrusiavimui kurios ir istrigo laike kuris pavaldus tik A kuris matomai privargo nuo amzinybes ir savo pasitykeimo kriniais kurie nutare uzimt jo vieta tai ir matome kaip si berybe /meile/ luosina visus kurinius leidziant juos istrinti is laiko tarpsnio savokos kuriame jie gyveno ir begalybes bei amzinybes sistemoje mes esame 0 ir jei A savo begaliniam internete supras savo klaida tai gal kaikam ir bus vilties dvasiskai atgimti -;;-;;-;;-;;-;;-;;-;;-;;-;;-
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių