Quantcast

Garsus prokuroras: V. Putino teismas neužtruks dėl vienos priežasties

  • Teksto dydis:

Vladimiro Putino teismas neužtruks dėl vienos priežasties – Rusijos diktatorius dabar aiškiai suvokia, kad daro nusikaltimus, rašo UNIAN.

Tokią nuomonę televizijos kanalui „Espreso“ išsakė prokuroras Geoffrey Nice, dalyvavęs Tarptautiniame tribunole buvusiai Jugoslavijai.

Anot jo, jei yra pakankamai įrodymų ir aiški nusikaltimų ar nekarinių taikinių naikinimo struktūra, tai yra karo elgesio kodekso pažeidimas.

„Matome, kas atsitiko pirmosiomis karo dienomis. V. Putinas žinojo, kas vyksta, ir galėjo sustabdyti savo žmones. Jis darė, ką norėjo, – nusikalto prieš civilius gyventojus. Ir tai yra aiškus atvejis, kai teismas neturėtų trukti ilgai“, – prognozavo jis.

Jau anksčiau Ukraina ėmėsi iniciatyvos sukurti Specialųjį tribunolą, kuris patrauktų atsakomybėn Rusijos Saugumo Tarybos narius už agresijos ir nusikaltimų Ukrainos valstybei įvykdymą. Tokio tribunolo kūrimą rėmė Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja, Europos Parlamentas, NATO Parlamentinė Asamblėja ir ESBO Parlamentinė Asamblėja.

UNIAN primena, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras  Zelenskis patikino, jog nė viena Rusijos raketų ataka prieš Ukrainos miestus neliks be atsako.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras Putinasteismastribunolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių