Quantcast

Indija mano radusi 2016 m. dingusio lėktuvo nuolaužų

  • Teksto dydis:

Indijos gynybos ministerija penktadienį pranešė mananti, kad rado virš Bengalijos įlankos 2016 metais dingusio rusų gamybos karinio transportinio lėktuvo An-32, kuriuo skrido 29 žmonės, nuolaužų.

„Šis radinys, aptiktas tikėtinoje katastrofos vietoje, nesant jokių kitų užregistruotų pranešimų apie dingusius orlaivius toje pačioje vietovėje, rodo, kad nuolaužos galbūt priklauso sudužusiam IAF (Indijos karinių oro pajėgų) lėktuvui An-32“, – sakoma ministerijos pranešime.

Lėktuvu 2016-ųjų liepą įprastu maršrutu į atokias Indijos Andamanų ir Nikobarų Salas skrido kariai ir šeši įgulos nariai.

Paskutinis lėktuvo kontaktas su skrydžių kontrolieriais buvo užfiksuotas 15 minučių po pakilimo iš oro pajėgų bazės netoli Indijos pietuose esančio Čenajaus miesto.

Per tuo metu surengtą paieškos ir gebėjimo operaciją nebuvo rasta jokių dingusio lėktuvo pėdsakų.

Vienas IAF šaltinis 2016 metais naujienų agentūrai AFP sakė, jog radiolokatoriai parodė, kad lėktuvas staiga pasuko kairėn ir ėmė sparčiai kristi.

Dabar Gynybos ministerija pranešė, kad povandeniniam dronui tyrinėjant Bengalijos įlankos dugną 3,4 tūkst. m gylyje, už maždaug 140 jūrmylių (310 km) į pietus nuo Čenajaus, rasta lėktuvo nuolaužų.

Nustatyta, kad jų išvaizda atitinka An-32, sakoma ministerijos pranešime.

An-32, be degalų papildymo galintis skristi iki keturių valandų, yra Indijos oro pajėgų pagrindinis transportinis lėktuvas.

Tačiau IAF, kurios labai kliaujasi rusų gamybos įranga, saugumo rodikliai yra prasti.

Oro pajėgos palaipsniui atsisako dalies senesnių lėktuvų, kurių kai kurie pagaminti praėjusio amžiaus 7-ajame dešimtmetyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių