Quantcast

Izraelis sudavė raketų smūgį Iranui

Pranešama, kad Izraelis sudavė raketų smūgį Irano Isfahano provincijoje, kur yra branduolinių objektų.

Po to pasaulio lyderiai ragino puses laikytis santūriai, kad būtų išvengta didesnio konflikto Artimuosiuose Rytuse, informuoja dpa.

Izraelis paleido mažiausiai vieną raketą į Iraną taip keršydamas už praeitą savaitę Teherano įvykdytą didelę raketų ir dronų ataką prieš Izraelį.

Leidinys „The Jerusalem Post“ paskelbė, kad Izraelis taikėsi į karinių oro pajėgų bazę Isfahane, netoli Irano branduolinių objektų.

Tarptautinė atominės energetikos agentūra (TATENA) sakė, kad branduoliniai objektai nenukentėjo.

Pasak „The New York Times“ du Izraelio ir trys Irano pareigūnai patvirtino raketų smūgį. O kitų šaltinių duomenimis, Izraelis įvykdė karinę operaciją.

„Fox News“ šaltinis sakė, kad tai buvo „apribota ataka, kurioje JAV nedalyvavo, bet apie ją iš anksto žinojo.

Apie smūgį Iranui viešai nekomentavo nei Izraelio, nei JAV atstovai.

TATENA generalinis direktorius Rafaelis Grossi ragino visas puses laikytis santūriai ir priminė, kad per karinius konfliktus niekada nederėtų taikytis į branduolinius objektus.

Šalies viduryje esančioje Isfahano provincijoje yra Irano gynybos pramonei svarbių statinių, ten taip pat yra didžiausias šalyje branduolinių tyrimų centras.

Didžiojo septyneto (G7) šalių užsienio reikalų ministrai po pranešimų apie Izraelio smūgius paragino abi puses vengti tolesnės eskalacijos.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas sakė, kad JAV yra įsipareigojusi siekti Izraelio saugumo ir tuo pačiu metu siekia deeskaluoti esamas įtampas.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas teigė, kad negalima leisti konfliktui tapti nekontroliuojamu, todėl taip pat ragino visas puses elgtis santūriai.

„Niekam nebūtų naudingas dar vienas karas Artimuosiuose Rytuose“ , – sakė jis.

Tuo metu Irano užsienio reikalų ministras sakė, kad Izraelis panaudojo „mini dronus“, kurie nepadarė jokios žalos. Apie tai pranešė „Reuters“.

Irano žiniasklaida paskelbė apie kelis sprogimus, kurie pasigirdo, kai oro gynybos sistemos neva numušė tris dronus virš Isfahano miesto.

Teheranas teigia, kad ataką įvykdė „įsibrovėliai“, o ne Izraelis. Aukšto rango Irano pareigūnas sakė „Reuters“, kad neplanuojama kažkaip reaguoti prieš Izraelį dėl šio incidento.

 


Šiame straipsnyje: IranasIzraelisraketų smūgis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaus atgal

Gaus atgal portretas
Duos žydams smūgį atgal. Seniai laikas tuos žydus ir jų žydes iki paskutinio nušluoti nuo Žemės. Tai išsigimėliai. Ne veltui juos naikino ir prieš tūkstančius metų, ir dabar. Jie tiesiog tiek išsigimę, kad kenkia žmonijai. Iš jų nebuvo nė vieno normalaus išradimo ar Nobelio premijos laimėtojo kaip jie skelbiasi. Jie tik savinosi kitų idėjas, išradimus, vogė. Jie yra tiek negabųs ur jų moterys iki tiek bjaurios, kad žmonės juos laiko gyvuliais ir idiotais. Ir tai yra tiesa. Žydai yra gyvuliai, kai genetikai juos ištirta.

?

? portretas
Nesuprantama ar izraelis paleisdamas raketas sau kenkia ar raketas paleido jankiai vedami britais, kad sunkinti Izraelio padėti Artimuosiuose Rytuose? Apie šias raketas praneša paparacai, bet ne oficialus atstovai.

Žydai \\\\\.../////

Žydai  \\\\\...///// portretas
gaus atgal,bet jau rimtai.___Žydas muša,žydas rėkia,ui mūūūšša, mūūūšša.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių