Quantcast

Karo ekspertas apie pasaulio reakciją: Ukraina žemina Rusiją ir jos kariais šluosto grindis

  • Teksto dydis:

Ukraina „žemina“ Rusiją karo lauke ir „šluosto jos kariais grindis“ – tokia, anot buvusio Jungtinės Karalystės karybos eksperto Michaelo Clarke, yra pasaulio nuomonė, skelia daijiworld.com.

Profesorius M. Clarke BBC Radio 4 laidoje „Today“ teigė, kad Rusijos kariai daro beveik visas taktines klaidas, kurias tik įmanoma padaryti.

„Atrodo, kad Rusijos karių pajėgos yra visiškai nepasirengusios. Ukrainiečiai stabdo Rusijos kariuomenės veržimasi visose srityse ir netgi vykdo gana efektyvias atsakomąsias atakas. Rusijos kariai praranda daug technikos ir karių“, – sakė jis.

M. Clarke teigimu, Ukraina turi NATO standartus atitinkančią karo lauko valdymo sistemą, kuri buvo sukurta padedant NATO šalims nuo 2014 metų.

Kalbėdamas apie penktadienio rytą įvykdytą ataką prieš lėktuvų techninės priežiūros gamyklą Lvive JK karybos ekspertas svarstė, kad Rusijos kariai siekia infrastruktūros, kuri laiko ore Ukrainos lėktuvus.

Smogimas mieste, esančiame vos už 70 km nuo Lenkijos sienos, jo nuomone, taip pat yra bandymas išgąsdinti Vakarus, kad jie nepadėtų ukrainiečiams.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojepožiūriskaro ekspertasRusijos kariainepasiruošimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių