Quantcast

Kremlius: Rusijos kaliniai, pasiųsti kariauti Ukrainoje, išperka kaltę krauju

  • Teksto dydis:

Rusų kaliniai, pasiųsti kariauti Ukrainoje, savo kaltę išperka krauju, penktadienį pareiškė Kremlius, atsakydamas į klausimus dėl prieštaringai vertinamo malonės suteikimo vyrui, kuris žiauriai nužudė savo buvusią merginą.

Dešimtys tūkstančių rusų, nuteistų už smurtinius nusikaltimus, įskaitant žmogžudystes ir išžaginimus, buvo užverbuoti kariauti Ukrainoje mainais į malonę ir paleidimą iš kalėjimo po tarnybos fronto linijose.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas gynė šį požiūrį po to, kai buvo pranešta, kad Vladislavas Kaniusas, nuteistas 17 metų kalėti griežtojo režimo kolonijoje už žiaurų savo buvusios merginos nužudymą, buvo paleistas į laisvę po kovų Ukrainoje.

2021 metais ši byla sulaukė tarptautinio susidomėjimo, paaiškėjus, kad V. Kaniusas kelias valandas mušė, kankino ir galų gale pasmaugė savo 23 metų buvusią partnerę Verą Pechtelevą. Ant nužudytos merginos kūno ekspertai rado 111 atskirų sužeidimų.

„Nuteistieji, taip pat ir už sunkius nusikaltimus, mūšio lauke sumoka krauju už savo nusikaltimus“, – žurnalistams sakė D. Peskovas.

„Jie išperka kaltę krauju šturmo brigadose, švilpiant kulkoms ir sviediniams“, – pridūrė jis.

Rusijos fondo, skirto palaikyti nuteistuosius ir jų šeimas, vadovės Olgos Romanovos duomenimis, Rusija tikriausiai užverbavo 100 tūkst. žmonių iš kalėjimų kariauti Ukrainoje.

Rusijos žiniasklaida pranešė apie kelis atvejus, kai po tarnybos į laisvę paleisti kaliniai įvykdė sunkius nusikaltimus, įskaitant žmogžudystes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių