Quantcast

Nigerijos šiaurėje apvirtus laiveliui dingo daugiau kaip 70 žmonių

  • Teksto dydis:

Nigerijos šiaurėje pirmadienį apvirtus laiveliui dingo daugiau kaip 70 žmonių, pranešė valdžios institucijos, apgailestavusios, kad daugiausiai gyventojų turinčioje Afrikos šalyje dažnai įvyksta tokių nelaimių.

Valtimi, vėlyvą šeštadienį apvirtusia Benujės upėje, kuri yra viena didžiausių Nigerijoje, plaukė prekybininkai, grįžtantys iš žuvies turgaus Tarabos valstijoje, pranešė nacionalinės nepaprastųjų situacijų tarnybos.

Valtyje buvo daugiau kaip 100 keleivių, 14 iš jų pavyko išgelbėti, 17 kūnų rasta, o 73 žmonės laikomi dingusiais, naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė Nigerijos nacionalinės nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros vadovas Ladanas Ayuba (Ladanas Ajuba).

Tarabos gubernatorius Agbu Kefas nelaimingą atsitikimą pavadino didžiule tragedija ir nurodė keleiviams naudoti gelbėjimosi liemenes.

„Mūsų vandens telkinys, kuris yra vienas ilgiausių regione, turėtų būti tikras gerovės, o ne mirties šaltinis“, – teigiama pirmadienį jo biuro išplatintame pareiškime.

Tokios nelaimės yra įprastas reiškinys atokiose šios Vakarų Afrikos šalies bendruomenėse. Per keturis pastaruosius mėnesius tai jau trečioji nelaimė su daugiau kaip 100 keleivių. Dauguma jų įvyksta dėl perkrovos. Tose vietovėse dažnai trūksta gerų, privažiuojamų kelių.

Tarabos policijos atstovas Usmanas Abdullahi (Usmanas Abdulahis) sakė, kad valdžia tiria pastarojo incidento priežastis. Gelbėjimo tarnyboms padeda vietos gyventojai ir žvejai.

U. Abdullahi teigė besibaiminantis, jog operacija gali tęstis kelias dienas, nes upės srovė yra labai stipri.

„Mes net nesitikime, kad kūnai bus kur nors netoliese“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Kauno diena rūpinasi Nigerija, Libanu ir t.t. Paskui musulmonai kelia ranką prieš pačius baltuosius!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių