Quantcast

Pranešta apie sprogimą šalia laivo prie Jemeno krantų

  • Teksto dydis:

Jūrų saugumo bendrovė „Ambrey“ trečiadienį pranešė apie sprogimą netoli su Barbadoso vėliava plaukiojančio JAV priklausančio balkerio, plaukusio į pietvakarius nuo Jemeno Adeno uostamiesčio.

„Netoliese esantis laivas pranešė apie sprogimą prie su Barbadoso vėliava plaukiojančio ir JAV viešai priklausančio balkerio“, – nurodė „Ambrey“ ir perspėjo kitus laivus nesiartinti prie laivo, kuris, pasak bendrovės, atitinka Irano remiamų Jemeno husių sukilėlių taikinių profilį.

Lapkritį husiai pradėjo atakas prieš laivus Adeno įlankoje ir Raudonojoje jūroje, taip, jų teigimu, solidarizuodamiesi su palestiniečiais Gazos Ruože.

Jie pažadėjo smogti izraeliečių, britų, amerikiečių bei kitiems į žydų valstybės uostus plaukiojantiems laivams ir taip sutrikdyti eismą gyvybiškai svarbiu prekybos keliu prie Jemeno krantų.

Britų jūrų saugumo bendrovė „Ambrey“ prieš naujausią husių išpuolį pareiškė, kad balkeris „pasisveikino su subjektu, pasiskelbusiu Jemeno kariniu jūrų laivynu“ – taip save vadina Irano remiami husių sukilėliai.

Jungtinės Karalystės jūrų prekybos operacijų agentūra (UKMTO) taip pat pranešė apie išpuolį į pietvakarius nuo Adeno, tačiau nepateikė išsamesnės informacijos.

Raudonosios jūros maršrutu vyksta apie 12 proc. pasaulinės prekybos, tačiau dėl suintensyvėjusių išpuolių daugelis laivybos bendrovių nukreipė laivus aplink Pietų Afrikos Respublikos Gerosios Vilties kyšulį, nepaisant to, kad taip kelionės tampa ilgesnės ir brangesnės.

Penktadienį JAV gynybos departamento atstovas Pete'as Nguyenas (Pitas Ngujenas) sakė, kad nuo lapkričio nukentėjo mažiausiai 15 komercinių laivų, įskaitant keturis JAV laivus.

Po išpuolių Raudonojoje jūroje JAV ir Jungtinė Karalystė ne kartą smogė taikiniams pačiame Jemene.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių