Quantcast

Prie JAV Aliaskos pusiasalio užfiksuotas 7,2 balo žemės drebėjimas

  • Teksto dydis:

Prie Aliaskos pusiasalio įvyko 7,2 balo stiprumo žemės drebėjimas, pranešė Jungtinių Valstijų geologijos tarnyba (USGS).

Iš pradžių skelbta, kad šeštadienį 22 val. 48 min. vietos (sekmadienį 9 val. 48 min. Lietuvos) laiku 21 km gylyje prie Aliaskos pusiasalio įvykusio drebėjimo stiprumas siekė 7,4 balo, o kai kuriose JAV Aliaskos valstijos teritorijose paskelbtas cunamio pavojus.

USGS vėliau patikslino požeminio smūgio stiprumą, o Nacionalinis perspėjimo dėl cunamių centras Palmeryje, Aliaskoje, pranešė, kad ankstesnis cunamio pavojus pietų Aliaskoje ir Aliaskos pusiasalyje sušvelnintas iki įspėjimo.

„Kitoms JAV ir Kanados Ramiojo vandenyno pakrantėms Šiaurės Amerikoje cunamio pavojaus nėra“, – nurodoma pranešime.

Aliaska priklauso seismiškai aktyviam Ramiojo vandenyno „ugnies žiedui“.

1964 metų kovą Aliaską sukrėtė 9,2 balo stiprumo požeminis smūgis – stipriausias kada nors Šiaurės Amerikoje užfiksuotas žemės drebėjimas. Jis nuniokojo Ankoridžą ir sukėlė cunamį, kuris nusiaubė Aliaskos įlanką, JAV vakarinę pakrantę ir Havajus.

Per drebėjimą ir cunamį žuvo daugiau kaip 250 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marijos Žemė

Marijos Žemė portretas
Tai Dievo bausmė jums už kilmato kaitą velnio nuodėmės!

ogi

ogi portretas
zeme yra gyva ir reikalauja auku nes zmones nuo gobsumo isprotejo karais tersdami viska kas gyva ka ir matome tik ne visi supranta nes pats velnias aptemde visu protus marmalais z=0
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių