Quantcast

Rusija dėl išpuolio Maskvos koncertų salėje suėmė dar tris asmenis

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) ketvirtadienį pranešė sulaikiusi dar tris asmenis, įtariamus prisidėjusius prie praėjusio mėnesio teroro akto Maskvos koncertų salėje planavimo, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Atsakomybę už žudynes, per kurias ginkluoti užpuolikai šaudė koncertų salėje „Crocus City Hall“ Maskvos pakraštyje ir ją padegė, žuvo daugiau nei 140 žmonių, prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“.

Ketvirtadienį FST pranešė sulaikiusi tris asmenis Maskvoje, Uralo mieste Jekaterinburge ir Sibiro mieste Omske, ir teigė, kad jie finansavo išpuolį ir verbavo bendrininkus.

„Du iš sulaikytųjų pervedė pinigus šaunamiesiems ginklams ir transporto priemonėms, panaudotoms per teroro aktą, įsigyti, trečiasis tiesiogiai susijęs su teroro išpuolio bendrininkų verbavimu ir vykdytojų finansavimu“, – FST pranešimą citavo naujienų agentūra „Interfax“. Valstybinė žiniasklaida paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip FST agentai suima įtariamuosius. FST teigimu, du iš jų yra užsienio piliečiai, vienas – Rusijos pilietis.

Rusija suėmė daugiau nei dešimtį žmonių, jos teigimu, susijusių su išpuoliu, įskaitant keturis ginkluotus užpuolikus, Tadžikistano piliečius.

„Islamo valstybė“ kelis kartus prisiėmė atsakomybę už išpuolį, bet Maskva vis kartoja, kad „užsakovai“ yra Kyjivas ir Vakarai. „Turime visas priežastis manyti, kad pagrindinis tų, kurie užsakė kruviną, siaubingą teroro išpuolį  Maskvoje, tikslas buvo pakenkti mūsų vienybei“, – ketvirtadienį sakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Jis sakė, kad „islamo fundamentalistai“ neturėjo jokios priežasties taikytis į Rusiją.

Ukrainos ir Vakarų lyderiai ne kartą absurdiškais vadino Rusijos mėginimus susieti juos su teroro aktu ir sakė, kad Maskva mėgina pasinaudoti tragedija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga

vanga portretas
Art4ėa kremliaus šiukšlių krachas, artėja... :D

Tikėti - netikėti

Tikėti - netikėti portretas
Pas mus meluoja dar daugiau

> tyketi - Durneliui

> tyketi - Durneliui portretas
Tyketi Lietuvos propaganda - Tai savęs negerbti !!!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių