Quantcast

Rusijos tarnybos sulaikė devynmetę: įtariama žinutėmis raginusi vykdyti teroro aktus

  • Teksto dydis:

Tuvoje, pietiniame Sibire, policija sulaikė devynmetę mergaitę, kuri įtariama trumpąja žinute raginusi nepažįstamą asmenį įvykdyti teroro aktus.

Po praėjusį penktadienį įvykusio Maskvos koncertų salės išpuolio, per kurį ginkluoti užpuolikai nužudė per 140 žmonių, Rusijos saugumo tarnybos ragino žmones pranešti apie įtariamus teroro aktus. Valdžios institucijų budrumas taikomas ir suaugusiems, ir vaikams, rašo „Reuters“.

Kaip praneša portalas „The Moscow Times“, Rusijos vidaus reikalų ministerijos paskelbtame vaizdo įraše buvo matyti, kaip devynmetė mergaitė duoda parodymus policijai.

Pranešama, kad mergaitė esą klausė nenustatyto gavėjo: „Ar galite nužudyti žmones už 500 tūkst. rublių?“

„The Moscow Times“ pastebi, kad ši suma gali būti nuoroda į vieną iš įtariamų užpuolikų, kuris dalyvavo išpuolyje Maskvos koncertų salėje. Vyras teigė, kad jam už įvykdytą išpuolį buvo sumokėta tokia suma.

Policijos duomenimis, žinutės gavėjas atmetė devynmetės prašymą.

Mergaitė vėliau atsiprašė gavėjo ir paprašė neperspėti Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FSB).

Policijos pareigūnai ir FSB sulaikė mergaitę kartu su jos tėvais. Pareigūnams ji prisipažino, kad išsiuntė žinutę, nes jai buvo nuobodu.

Jos motinai buvo pareikšti kaltinimai dėl pareigų nevykdymo, susijusio su nepilnamečio priežiūra ir auklėjimu.

„Reuters“ pranešė, kad kitame Tuvos mieste buvo sulaikytas dar vienas nepilnametis. Kaip pranešė vietos žiniasklaida, 16-metis socialiniuose tinkluose paskelbė apie „neteisėtus veiksmus“ kino teatre. Vėliau paauglys pareigūnams tvirtino, kad „norėjo pajuokauti ir pagąsdinti žmones“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zurabas Smardalidze

Zurabas Smardalidze portretas
O jūs apie Siegel geriau skaitykit o ne apie devynmetes ir ramiau gyvensit

> Nieko nuostabaus

> Nieko nuostabaus portretas
Nieko nuostabaus NES TU DEBILAS

To Lietuva pritaria....

To Lietuva pritaria....  portretas
Pritaria teroristus naikinti jų pačių sukurtais įrankiais. Tegul savo ku.ilostane ir naikinasi, o nelenda į Ukrainą ir nežudo žmonių. Tas pedofilinio nykštuko surežisuotas spektaklis teatre labiau juoką kelia, o ne gailestį.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių