Quantcast

Sakartvelas teigia užkirtęs kelią ukrainiečiui neteisėtai pervežti į Rusiją sprogmenis

Sakartvelo valdžios institucijos pirmadienį pranešė, kad užkirto kelią Ukrainos piliečio koordinuotiems planams per šalį iš Ukrainos į Rusiją neteisėtai pergabenti kelis sprogstamuosius įtaisus.

Tbilisis kaltinamas vis glaudesniu bendradarbiavimu su Kremliumi, nors nuo 2008 metų, kai Maskva įsiveržė į šią Kaukazo šalį, kai kuriose Sakartvelo dalyse dislokuotos Rusijos pajėgos.

„Sausio 19 dieną į Sakartvelą iš Ukrainos Odesos miesto per Rumuniją, Bulgariją ir Turkiją Ukrainos piliečiui priklausančiu mikroautobusu buvo atgabenti šeši įtaisai“, – pranešė Sakartvelo saugumo tarnyba.

Įtaisuose buvo 14 kg plastikinės sprogstamosios medžiagos C-4. Valdžios institucijos tris iš jų konfiskavo Sakartvelo ir Rusijos pasienio kontrolės punkte, o kitus tris rado sostinėje Tbilisyje, sakoma saugumo tarnybos pranešime.

Jame teigiama, kad planą koordinavo kartvelų kilmės Ukrainos pilietis Andrejus Šarašidzė.

Septyni kartvelai, trys ukrainiečiai ir du armėnai taip pat dalyvavo gabenant sprogstamuosius įtaisus, tačiau „nė vienas iš jų nežinojo, kad mikroautobuse yra sprogmenų“, sakoma pranešime.

Sakartvelo suartėjimas su Maskva sukėlė įtampą Tbilisio ir Kyjivo santykiuose.

Santykiai dar labiau pašlijo, kai Sakartvelo valdžia įkalino provakarietišką buvusį prezidentą Michailą Saakašvilį, turintį Ukrainos pilietybę. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino Sakartvelą, kad Kremliaus nurodymu M. Saakašvilis „lėtai žudomas“, nes gydytojų teigimu, politiko sveikata vis blogėja.

Rugsėjo mėnesį Sakartvelo vyriausybė pareiškė, kad Ukrainos karinės kontržvalgybos vadovo pavaduotojas ir buvęs Sakartvelo vidaus reikalų ministro pavaduotojas Giorgis Lortkipanidzė rengė perversmą Sakartvele.

Liepos mėnesį Kyjivas nurodė Sakartvelo ambasadoriui išvykti iš šalies, praėjus metams po to, kai atšaukė savo pasiuntinį iš Tbilisio.

Tą patį mėnesį Ukraina įvedė sankcijas pagrindinei Sakartvelo oro linijų bendrovei „Georgian Airways“ dėl atnaujintų skrydžių į Rusiją.


Šiame straipsnyje: SakartvelasukrainietissprogmenysRusijaneteisėtai gabentikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių