Quantcast

Slovakijos vidaus reikalų ministras: išpuolis prieš R. Ficą buvo politiškai motyvuotas

Pasikėsinimas į Slovakijos premjero Roberto Fico gyvybę buvo „politiškai motyvuotas“, trečiadienio vakarą ligoninėje Banska Bistricos mieste, kurioje 59-erių R. Fico gulė ant operacinio stalo, žurnalistams pareiškė šalies vidaus reikalų ministras Matušas Šutajus Eštokas.

Jo būklė įvardijama kaip pavojinga gyvybei.

Stengdamasis sulaikyti ašaras, gynybos ministras Robertas Kalinakas taip pat pavadino R. Fico būklę „labai rimta“. R. Kalinakas yra vienas iš R. Fico pavaduotojų partijoje ir vyriausybėje.

Remiantis TV kanalo „TA3“ informacija, užpuolikas esą yra buvęs privačios saugumo tarnybos darbuotojas Jurajus C. Tai kol kas oficialiai nepatvirtinta.

Nepaisant informacijos embargo, transliuotojui pavyko gauti vaizdo įrašą iš ligoninės. Jame įtariamas užpuolikas pareiškė: „Nepritariu vyriausybės politikai.“ Jis kaip konkretų pavyzdį įvardijo vyriausybės planus uždaryti visuomeninį transliuotoją RTVS, prieš kuriuos jau kelias savaites protestuoja tūkstančiai žmonių.

Vidaus reikalų ministras M. Š. Eštokas paskelbė apie stiprinamą politikų ir žurnalistų apsaugą. Tuo pat metu jis paragino žiniasklaidą, politikus iš visų stovyklų ir visuomenę liautis „socialiniuose tinkluose kursčius neapykantą prieš politinius varžovus“.

Trečiadienį numatyta parlamento sesija buvo atidėta neribotam laikui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių