Quantcast

Socialiniame būste rasta 40 avių: sulaikytieji vilkėjo krauju aptaškytus marškinėlius

  • Teksto dydis:

Ar įsivaizduojate avis, besiganančias bute? Būtent tokį vaizdą pamatė pietų Prancūzijos Nicos miesto pareigūnai, patikrinę vieną iš socialinių būstų, praneša LNK.

50 kvadratinių metrų bute spraudėsi 40 avių. Butas buvo išklotas šiaudais, viena avis – paskersta. Policija iš karto sulaikė du asmenis, gyvenusias šiame bute. Jie, teigiama, vilkėjo krauju aptaškytus marškinėlius. Štai, dėl ko pareigūnams kilo įtarimas, kad avys čia buvo laikomos tam, kad būtų paskerstos per musulmonų religinę šventę. Ji trunka tris dienas: iš pradžių tikintieji meldžiasi, klauso pamokslo, po to atliekama kruvinoji auka.

Asmeniui, kuris atlieka aukojimą, leidžiama pasiimti tam tikrą dalį paaukoto gyvulio mėsos, o kas lieka yra padalinama draugams, giminėms ir vargšams.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Padarysime viską, kad du asmenys, atsakingi už šį būstą, būtų atitinkamai nubausti. Tai nepriimtina ne tik dėl kitų gyventojų ramybės, bet ir dėl bendros valstybės tvarkos“, – sakė Nicos savivaldybės atstovas Anthony Borre.

Pareigūnai stebisi, kaip niekas iš kaimynų nesiskundė. Matyt, dėl to, kad rajone klesti nusikalstamumas ir galioja tam tikras tylos įstatymas. Siekdama užkirsti neteisėtam, tuščio buto naudojimui namų bendrija įrengė specialiai apsaugotas duris. Likusios avys buvo perduotos veisėjui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keidanskas

keidanskas portretas
Būste ar ne,bet Taškente pats mačiau kaip sostinės sename gyvenamajame rajone avis kieme laikė.Sako-va čia mūsų šaldytuvas.Mes ten apie maistą kalbėjomės ir tie žmonės tikrai ne raskiaučiai.Žinote,ten pas juos yra tradicija gyvent visai giminei viename kieme,tai eini gatve,o ten viena nesibaigianti molinė tvora su begale vartų,už kurių ir yra uždari kiemai su atskirais nameliais visai giminei.Aha,ten mačiau tokias vos ne kupranugarių ilgais snukiais kurdiukinių avių,kurios ėdė sausus kukurūzų kamblius su lapais ir lyg akmenukus krimto jų gintarinius grūdus.Dar ir pagalvoau ,kad jos neišrankios pašarui.Aha,paduok mūsiškei tų akmenukų...Piteryje gyvenantiems ir turguose besisukantiems azerams kartu su vaisiais ir daržovėmis iš to krašto atveža gyvus ėriukus,kuriuos jie čia pat sudoroja ir, pakapoję padėklų,kepa šašlykus.kadangi aš veždavau jiems lenkiškas daržoves,tai jie ir mane priimdavo prie stalo.Ten ir rusė viręja jiems valgyti gamindavo,na o krovėjų į savo pietus nekviesdavo.

Cha

Cha  portretas
Aleikum asilam!

VNO

VNO portretas
Vilnius atviras visiems, nesenai pasake meras. Gali pas mus augint, cia gi nieko blogo
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių