Quantcast

Ukrainos generolas: Avdijivkoje vyksta įnirtingos kovos

  • Teksto dydis:

Ukrainos ir Rusijos kariai kovoja įnirtinguose mūšiuose Ukrainos rytiniame Avdijivkos mieste, penktadienį pranešė Ukrainos generolas.

Tai buvo paskelbta kitą dieną po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Kyjivas padarys viską, jog išgelbėtų gyvybes šiame pramoniniame mieste, kurį iš trijų pusių supa Rusijos pajėgos.

„Mieste vyksta įnirtingi mūšiai“, – socialinėje žiniasklaidoje pranešė Oleksandras Tarnavskis, vyresnysis Ukrainos vadas, atsakingas už pajėgas šalies rytuose.

„Mūsų kariai naudoja visas turimas pajėgas ir priemones, kad sulaikytų priešą, – pridūrė jis. – Parengtos naujos pozicijos ir toliau rengiami galingi įtvirtinimai, atsižvelgiant į visus galimus scenarijus.“

Visgi jis nurodė, kad svarbiausias Kyjivo prioritetas – apsaugoti savo karius: „Mes vertiname kiekvieną Ukrainos žemės gabalėlį, tačiau didžiausia vertybė ir prioritetas mums yra Ukrainos kario gyvybės išsaugojimas.“

Ukrainos kariuomenė ketvirtadienį pareiškė stiprinanti karius, kurie laikosi savo pozicijų Avdijivkoje.

„Pagal priimtą sprendimą vyksta planinis dalinių stiprinimas, o kariai manevruoja grėsmę keliančiomis kryptimis“, – socialiniuose tinkluose pranešė Ukrainos kariuomenė.

„Ukrainos gynėjai ir toliau stabdo priešą, kuris bando apsupti Avdijivką (...) Ukrainos kariai laikosi savo pozicijų“, – priduriama pranešime.

O. Tarnavskis situaciją Avdijivkoje pavadino sudėtinga, bet kontroliuojama ir sakė, kad vadams pavesta stabilizuoti padėtį.

Rusija jau kelis mėnesius bando užimti Avdijivką. Jos užėmimas būtų svarbi simbolinė rusų pergalė.


Šiame straipsnyje: Avdijivkos miestasmūšiaikaras UkrainojeOleksandras Tarnavskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių