Quantcast

Ukrainos ginkluotosios pajėgos atakavo Rusijos pavogtą laivą

Ukrainos gynybos pajėgos raketa „Neptun“ atakavo Rusijos laivą „Konstantinas Olšanskis“, kurį okupantai pagrobė 2014 metais.

Tai antradienį per televizijos maratoną pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Karinių jūrų pajėgų atstovas Dmytro Pletenčukas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Deja, buvo priimtas sprendimas smogti šiam laivui. Neturėjome kito pasirinkimo. Buvo panaudota ukrainietiška raketa „Neptun“, – sakė D. Pletenčukas.

Jis pažymėjo, kad laivą „Konstantinas Olšanskis“ Rusija pavogė iš Ukrainos 2014 metais, per Krymo okupaciją. Anot pareigūno, laivas devynerius metus stovėjo įlankoje ir okupantai jau buvo pradėję jį ardyti atsarginėms dalims, tačiau 10-aisiais karo metais suprato, kad jie beveik nebeturi didžiųjų desanto laivų, todėl per metus jis buvo atstatytas.

D. Pletenčukas taip pat patvirtino, kad Rusijos laivai „Azovas“, „Jamalas“ ir „Ivanas Chursas“ artimiausiu metu negalės vykdyti kovinių užduočių.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, kovo 24 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Strateginės komunikacijos valdyba informavo, kad Gynybos pajėgos smogė Rusijos didiesiems desanto laivams „Jamalas“ ir „Azovas“, Rusijos Juodosios jūros laivyno ryšių centrui ir keliems infrastruktūros objektams laikinai okupuotame Sevastopolyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių