Quantcast

Vidaus reikalų ministras: Prancūzijoje per smurto naktį sulaikyti 875 žmonės

  • Teksto dydis:

Prancūzijos saugumo pajėgos per trečią iš eilės smurto naktį, kurią sukėlė policininko įvykdytas paauglio nužudymas per eismo patikrinimą, iš ketvirtadienio į penktadienį sulaikė 875 asmenis, atnaujintus duomenis paskelbė Vidaus reikalų ministerija.

Iš viso apgadinti 492 pastatai, sudegė 2 000 transporto priemonių ir kilo 3 880 gaisrų, rodo duomenys, kuriuos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pateikė penktadienį prasidėjus susitikimui dėl krizės.

Anksčiau skelbta apie 667 sulaikytuosius.

Ministerija taip pat sakė, kad per naktį buvo sužeisti 249 policininkai ir žandarai.

Nė vienas iš jų nepatyrė sunkių sužalojimų, pridūrė ministerija. Visoje šalyje buvo sutelkta apie 40 000 policijos pareigūnų, kurie kovojo su smurtu, vėl prasiveržusiu po ketvirtadienį surengtų eitynių policijos nušautam 17-mečiui Naheliui M. (Naeliui M.) atminti.

Prancūzijoje ministrai susitiko aptarti trečią naktį vykusių riaušių

Prancūzijos ministrė pirmininkė Elisabeth Borne (Elizabet Born) penktadienį pranešė, kad į savo kabinetą sukvietė ministrus apsvarstyti jau trečią naktį vykstančių riaušių, kilusių dėl policijos nušauto paauglio mirties.

Socialiniame tinkle „Twitter“ E. Borne pasidalino nuotraukomis iš susitikimo, kuriame, be kitų, matomi vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) ir teisingumo ministras Ericas Dupond'as-Moretti (Erikas Diuponas-Moretis).

Penktadienio popietę rengiamas kitas skubus posėdis, kuriame dalyvaus Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas), parskubėsiantis iš Briuselio, kur vyksta Europos Vadovų Taryba.

Prancūzijos premjerė: tvarkai šalyje atkurti svarstomi visi keliai 

Prancūzijos premjerė Elisabeth Borne (Elizabet Born) penktadienį, po trečią naktį visoje šalyje vykusių neramumų, pareiškė, kad vyriausybė svarsto visus kelius tvarkai atkurti, įskaitant nepaprastosios padėties paskelbimą.

Žurnalistų paklausta, ar svarstoma galimybė įvesti nepaprastąją padėtį, kaip reikalauja kai kurios dešiniosios opozicinės partijos, ji atsakė: „Dabar jums nepasakysiu, bet mes svarstome visus variantus, o prioritetas yra vienas: visoje šalyje atkurti tvarką.“

Įvedus nepaprastąją padėtį vietos pareigūnams būtų suteikta daugiau galių skelbti vietines komendanto valandas, uždrausti demonstracijas ir duoti policijai daugiau laisvės sulaikyti įtariamus riaušininkus bei atlikti kratas namuose.

Į pietus nuo Paryžiaus esančioje Evri Kurkurono policijos nuovadoje apsilankiusi E. Borne penktadienį 13 val. (14 val. Lietuvos laiku) dalyvaus Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) pirmininkaujamame krizinio saugumo posėdyje.

Valstybės vadovo padėjėjas penktadienį sakė, kad prezidentas yra pasirengęs pritaikyti saugumo priemones „be jokių tabu“, o tai reikštų, kad svarstomos griežtesnės priemonės.

2005 metais, per vėliausias daugybėje šalies miestų vykusias riaušes, tuometinė dešiniojo sparno vyriausybė po maždaug dvi savaites trukusių susirėmimų paskelbė nepaprastąją padėtį.

„Pirmiausiai reikalaujame paskelbti komendanto valandą, tada įvesti nepaprastąją padėtį ir sutelkti visas šalies teisėtvarkos pajėgas“, – penktadienį televizijos kanalui LCI sakė kraštutinių dešiniųjų „Nacionalinio sambūrio“ (RN) atstovas Sebastienas Chenu (Sebastjanas Šaniu).

„Šiuo metu esame ant bedugnės krašto ir turime būti itin tvirti“, – pridūrė jis.

Dešiniųjų respublikonų vadovas Ericas Ciotti (Erikas Sioti) ketvirtadienį irgi paragino skelbti nepaprastąją padėtį.

„Tauta negali svyruoti jokiomis aplinkybėmis“, – sakė jis.

Prancūzija skelbia apribosianti viešojo transporto veikimą ir petardų pardavimą

Prancūzijos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad nuo penktadienio 21 val. (22 val. Lietuvos laiku) visoje šalyje bus sustabdytas autobusų ir tramvajų eismas ir uždrausta prekiauti didelėmis petardomis, taip siekiant pažaboti smurtinius protestus.

Pareiškime sakoma, kad regioninių prefektų, atsakingų už saugumą visoje šalyje, taip pat bus paprašyta uždrausti parduoti ir vežti benzino kanistrus, rūgštis ir kitus degius skysčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Valio! Priimkim daugiau "pabegeliu" ir tas pats bus visoje Europoje ne tik Prancuzijoje. Tie barbarai kriminalai viska nusiaubs ir sudegins. Gal laikas stabdyti ta pabegeliu srauta o ne dalinti visai Europai. Kodel Europa tyli? Kodel nesipiktina? Juk visos tos riauses - USA, UK ir Prancuzijoje sukeltos tu atvykeliu kriminalu

ner kada

ner kada  portretas
o makronui pofig jisai is vis is salies isvaziavo

o kodėl bijo parašyti

o kodėl bijo parašyti portretas
kodėl policininkas šovė į musulmoną? Gal buvo už ką? Negi dabar Prancūzijos policininkai visiems musulmonų nusikaltėliams turės saldainiukus dalinti, kad tik musulmonų mafija neorganizuotų masinių riaušių?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių