Quantcast

Žiniasklaida: įtariamasis Sh. Abe nužudymu po psichiatrinės ekspertizės sulaukė kaltinimų

  • Teksto dydis:

Japonijos prokurorai penktadienį pareiškė kaltinimus buvusio ministro pirmininko Shinzo Abe (Šindzo Abės) nužudymu įtariamam vyrui, kuris po ilgos psichiatrinės ekspertizės buvo pripažintas tinkamu stoti prieš teismą, pranešė vietos žiniasklaida.

Tetsuya Yamagami (Tecuja Jamagamis) buvo sulaikytas iškart po to, kai buvęs Japonijos premjeras buvo pašautas praėjusių metų liepą, sakydamas rinkimų kampanijos kalbą vakariniame Naros mieste. Vėliau ekspremjeras mirė ligoninėje.

42 metų vyrui kelis mėnesius buvo atliekama psichiatrinė ekspertizė, po kurios šią savaitę jis buvo perkeltas į Naros policijos nuovadą.

Pasak vietos žiniasklaidos priemonių, įskaitant laikraščius „Yomiuri“ ir naujienų agentūrą „Kyodo News“, T. Yamagami kaltinamas žmogžudyste ir ginklų kontrolės įstatymų pažeidimu. Jei bus nuteistas, jam gali būti skirta mirties bausmė.

Anot vietos žiniasklaidos, T. Yamagami prisipažino nužudęs Sh. Abe, o įvykio vietoje darytose nuotraukose matyti, kaip jis laiko akivaizdžiai savadarbį ginklą ir iš jo šaudo.

Pranešama, kad jis kėsinosi į Sh. Abe dėl buvusio premjero ryšių su Susivienijimo Bažnyčia.

Manoma, kad T. Yamagami piktinosi bažnyčia dėl didelių aukų, kurias jo motina jai aukojo ir kurios privedė jo šeimą prie bankroto.

Sh. Abe, kuriam buvo surengtos retos valstybinės laidotuvės, nebuvo Bažnyčios narys, tačiau yra kreipęsis į su ja susijusią grupę, kaip ir kiti įtakingi kalbėtojai, pavyzdžiui, buvęs Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

1954 metais Korėjoje Sun Myung Moono (Sun Mjung Muno) įkurta Bažnyčia, kurios nariai kartais vadinami „munistais“, 8-ame ir 9-ame dešimtmetyje išgarsėjo visame pasaulyje.

Bažnyčia, oficialiai vadinama Šeimų federacija už taiką ir susivienijimą pasaulyje, neigia padariusi nusižengimų ir įsipareigojo užkirsti kelią „per didelėms“ narių aukoms.

Po Sh. Abe mirties atlikus tyrimus paaiškėjo, kad Bažnyčia palaiko glaudžius ryšius su daugeliu konservatyvios pakraipos valdančiųjų įstatymų leidėjų, įskaitant vieną ministrą, kuris atsistatydino.

Atskleisti faktai papiktino visuomenę ir prisidėjo prie to, kad ministro pirmininko Fumio Kishidos (Fumijo Kišidos) administracijos reitingai nukrito į istorines žemumas.

F. Kishida nurodė pradėti vyriausybės tyrimą, po kurio Susivienijimo Bažnyčia gali netekti nuo mokesčių atleidžiamos organizacijos statuso Japonijoje, nors tokiu atveju ji vis dar galėtų tęsti savo veiklą.

Jo vyriausybė taip pat priėmė teisės aktus, kuriais sugriežtintos religinių aukų taisyklės.

Paaiškėjusios detalės apie T. Yamagami vaikystę, įskaitant tai, kad jo motina tariamai nesirūpino savo vaikais, kad galėtų vykdyti bažnytinę veiklą, sukėlė pyktį prieš organizaciją ir paskatino kai kurių Japonijos visuomenės narių simpatijas T. Yamagami.

Į Osakos sulaikymo centrą, kuriame jis buvo laikomas psichiatrinės ekspertizės metu, plūstelėjo piniginės aukos, drabužiai, maistas ir knygos.

Pasak vietos žiniasklaidos, apie 15 tūkst. žmonių taip pat pasirašė peticiją, ragindami prokurorus švelninti jo bausmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?????

????? portretas
???? neidomu00000
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių