Quantcast

Futbolo pirmenybėse: laikina trivaldystė ir nutrūkęs puolėjo sezonas

„TOPsport Pirma lyga“ turi naujus lyderius. Iškart trys komandos aplenkė iki tol pirmavusius Vilniaus „Riterius“ bei Jonavos „Be1“, bet šios permainos laikinos. Tuo tarpu lentelės dugne liko tik viena taškų dar nepelniusi dalyvė.

Sužaidė tik 14 min.

Baltijos futbolo akademijos jaunimas antrą savaitgalį iš eilės turi ką švęsti. 3-ajame ture vilniečiai 1:0 patiesė Kretingos „Minijos“ ekipą. Žemaičiai savo aikštėje buvo užgulę svečių vartus, bet taip ir nepramušė BFA gynybos. Atlaikę šturmą vilniečiai ėmė kandžiotis patys. 69-ąją min. vienas jų išpuolių baigėsi 17-mečio Nedo Garbaliausko įvarčiu. Netrukus svečiai galėjo persvarą padidinti, bet baigiantis rungtynėms jiems užduotį palengvino patys šeimininkai – iš aikštės buvo pašalintas jų saugas iš Brazilijos Narkas Junioras.

BFA ekipai šiame mače negalėjo padėti Martinas Perveinis. Perspektyvus 20-metis puolėjas, pernai priklausęs Italijos „Serie A“ klubui „Salernitana“, ilgam iškrito iš rikiuotės. Lietuvos jaunimo rinktinės kandidatas susižeidė jau pirmajame sezono mače su Panevėžio „Ekranu“. Sužaidęs vos 14-ka šio sezono minučių, M. Perveinis patyrė sunkią traumą. Šią savaitę Kaune jam buvo atlikta kryžminių kelio raiščių operacija.

Delegavo į rinktines

Net ir žaisdami be vieno savo vedlių BFA futbolininkai su 7 taškais pakilo į lyderių trejetą. Jame taip pat rikiuojasi ir Klaipėdos „Neptūnas“ bei Plungės „Babrungas“. Abi šios ekipos 3-ajame ture turėjo išlieti nemažai prakaito, kad apgintų savo namų tvirtoves. Klaipėdiečiai tik 87-ąją min. išplėšė pergalę prieš „Kauno Žalgirį“ B, kai po tolimo šūvio svečių vartininkas neužfiksavo kamuolio, kurį į vartus nukreipė Martynas Velyvis. Šis puolėjas, ne pirmą kartą pasižymintis paskutinėmis akimirkomis, buvo vos spėjęs apšilti kojas po keitimo.

„Babrungo“ akistata su „Šiauliais“ B buvo dar rezultatyvesnė – 3:2. Plungiškiai, po japono Shodai Tomemori įvarčio antrame ture iš eilės, bei portugalo Aireso Sousa kirčio, jau 9-ąją min. buvo priekyje 2:0. Vis dėlto šiauliečiai atkūrė intrigą ir per paskutinį pusvalandį turėjo progų išsivežti bent tašką.

Ligšioliniai lyderiai - Vilniaus „Riteriai“ ir Jonavos „Be1“ savaitgalį nerungtyniavo, nes nemažai jų atstovų užsivilko Lietuvos vaikinų (iki 19 metų) rinktinės, sensacingai 2:0 įveikusios Prancūzijos ekipą, marškinėlius. Pastaroji Nyderlanduose dalyvauja 2025 metų Europos u-19 čempionato elitiniame atrankos etape. Dar trys šių klubų žaidėjai atstovavo Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinei Europos čempionato atrankos dvikovose Velse ir Danijoje.

Pirmieji įvarčiai

Saugas Ugnius Avizovas jau 3-ąją mačo min. pelnė vienintelį rungtynių įvartį, nulėmusį Kėdainių „Nevėžio“ pergalę 1:0 prieš „Panevėžio“ dublerius. 18-mečiam kėdainiečiui tai buvo pirmasis karjeroje įvartis atstovaujant suaugusiųjų ekipai. Įdomu, kad šioms rungtynėms „Nevėžis“ registravo net 22 futbolininkus. Tiesa, nepaisant 11 atsarginių, Kėdainių ekipos treneris Olegas Lutkovas pasinaudojo tik trimis keitimais, iš kurių du į aikštę žengė paskutinėmis minutėmis.

Pirmąjį karjeros įvartį „TOPsport Pirmoje lygoje“ pasiekė ir „Garliavos“ atstovas Marius Barila. Taiklus 18-mečio saugo smūgis taip pat atnešė pergalę jo atstovaujamam kolektyvui, 1:0 namie palaužusiam Panevėžio „Ekraną“.

„Saldi ir prakaituota“, - pirmąjį sezono laimėjimą apibūdino „Garliavos“ ekipos treneris Gintautas Vaičiūnas.

3-ajame ture pirmąjį tašką lygoje pelnė Kauno rajono „Hegelmann“ B futbolininkai, tiesa, įvarčius Tauragėje mušė vien „Tauro“ komanda – po vieną į savo ir į varžovų vartus – 1:1.


Šiame straipsnyje: futbolaspirma lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių