Quantcast

Jaunimo rinktinė pasipriešino grėsmingiesiems danams

„Šaunuoliai, kad pasiekėme vieną įvartį, bet šiek tiek trūko kokybės su kamuoliu“, - pripažino Tomas Ražanauskas. Jo treniruojama Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) futbolo rinktinė pasirodymą UEFA Europos vaikinų čempionato atrankoje pradėjo pralaimėjimu 1:2 Danijos bendraamžiams.

Jonavoje vykusiame mače lietuviai greit praleido du įvarčius, bet sugebėjo atsitiesti.

Danijos ekipai itin palankiai susiklostė rungtynių pradžia. Po Madso Hanseno perdavimo iš dešiniojo krašto 7 minutę įvarčiu pasižymėjo Mauritsas Kjærgaardas. Vos po dviejų minučių M. Hansenas preciziškai atliko tolimą smūgį, įsukdamas kamuolį į lietuvių vartus.

Lietuviai sugražino intrigą šiose rungtynėse, kuomet 19 minutę po Tito Buzo perdavimo Armandas Kučys galva nukreipė kamuolį į danų vartus.

Įvykius antrajame kėlinyje paveikė Natano Žebrausko pašalinimas – nuo 55 minutės lietuviai žaidė dešimtyje ir sutelkė didesnį dėmesį gynybai. Danams nepavyko padidinti savo persvaros ir jie tenkinosi pergale 2:1.

„Nors rungtynės pralaimėtos, bet vyrai tikrai ruošėsi rimtai, tikrai negalvojome apie pralaimėjimą net ir turint omenyje tai, kokia grėsminga yra Danijos rinktinė. Bet tikriausiai jauduliukas padarė savo, pirmas dešimt minučių nepavyko atsilaikyti. Akcentavome, kad per pirmas 15–20 minučių turime nepraleisti įvarčio, sužaisti drausmingai, bet nieko nepadarysi“, – kalbėjo T. Ražanauskas.

„Tikrai esu patenkintas tuo, ką darėme gynyboje, neskaitant tų praleistų įvarčių, padarytų individualių klaidų. Bet vyrai tikrai nuoširdžiai išsikrovė, dirbo, o ir nebuvo tokių didelių tarpų, ką akcentavome, kad būtų kompaktiškumas, disciplina, tikrai esu jiems už tai labai dėkingas", - sakė treneris.

Lietuviai žaidžia atrankos I grupėje kartu su Danijos, Čekijos, Islandijos ir Velso rinktinėmis.

Kitas rungtynes vaikinų U21 rinktinė sužais rugsėjo 12 dieną, kuomet ji priims Velso futbolininkus.

Lietuva U21 – Danija U21 1:2 (1:2)

Jonavos miesto stadionas, teisėjas – Henrik Nalbandyan (Armėnija)

Įvarčiai: 19 min. Armandas Kučys (Lietuva); 9 min. Maurits Kjærgaard, 11 min. Mads Hansen (Danija)

Įspėti: 28 min. Natanas Žebrauskas, 43 min. Armandas Kučys, 86 min. Nojus Stankevičius (Lietuva); 61 min. Maurits Kjærgaard (Danija)

Pašalintas: 55 min. Natanas Žebrauskas (Lietuva)

Lietuvos rinktinės sudėtis: Julius Virvilas, Žygimantas Baltrūnas, Kristupas Keršys, Nojus Stankevičius, Natanas Žebrauskas, Matijus Remeikis, Titas Buzas (58 min. Deimantas Rimpa), Karolis Žebrauskas, Deividas Dovydaitis, Armandas Kučys (75 min. Juozas Lubas), Motiejus Burba (69 min. Gabrielius Micevičius). Atsargoje: Dominykas Valeckas, Domas Slendzoka, Dariuš Stankevičius,. Gustas Zabita, Esmilis Kaušinis, Emilis Gasiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas vinių

Mindaugas vinių portretas
Duxas yra buzas, lažybininkas rožanovskis, TAI KUR FUTBOLAS?

švinius

švinius  portretas
Kaip nėra ką rašyti, nes visada gauna, tai ražo minimalių skirtumų, kad gražiau siaubas atroditu, kaip buzas deleguoja rinkitės sudėti būdamas spekuliantas, o rožanauskas prasilošes, kartu su buzu, tokį ir futbolą turim, gaila vaikų, per išsigimėlis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių