Quantcast

1006 km lenktynėse teisėjų darbą pirmą kartą palengvins specialios kameros

  • Teksto dydis:

Šiuo metu vykstančiose „Aurum 1006 km lenktynėse“ šiemet pirmą kartą per 20 metų įdiegta trasos stebėjimo kameromis sistema, kuri garantuos, kad teisėjai galės priimti tikslesnius sprendimus, o sportinė kova bus sąžiningesnė.

Pagrindinis lenktynių organizatorius, „Promo Events“ direktorius Darius Jonušis, pripažįsta, kad tai, jog iki šiol šiose lenktynėse teisėjams nebuvo galimybės peržiūrėti vaizdo kamerų įrašų, gerokai apsunkino jų darbą.

„Pasaulyje jau daugelį metų lenktynių trasose ties kiekvienu posūkiu yra įrengtos kameros, kurios leidžia peržiūrėti ir kuo tiksliau įvertinti kiekvieną incidentą. Mes daug metų tokios galimybės neturėjom, šiek tiek pagelbėdavo tik renginį transliuojančios televizijos kameros. Todėl labai džiaugiamės, kad šiemet pagaliau jau turime visą reikalingą, naujausiomis technologijomis aprūpintą vaizdo kamerų stebėjimo sistemą“, – sakė D. Jonušis.

Pasak jo, įvairių ginčytinų situacijų kiekvienose lenktynėse yra šimtai. Todėl ši vaizdo pagalba teisėjams bus labai reikšminga, o priimami sprendimai tikslesni. Dėl to sportinė kova bus sąžiningesnė ir dar kokybiškesnė.

Kamerų sistemą įdiegusio prekės ženklo „Hikvision“ atstovai sako, kad šiam sprendimui panaudojo pažangiausias savo kameras, galinčias fiksuoti stabilų ir geros raiškos vaizdą.

„Iš viso trasoje veikia 9 kameros, kurios perduos vaizdą į specialiai įrengtą teisėjų kambarį. Dalis kamerų yra valdomos, visos jos turi didelį optinį priartinimą ir 8 megapikselių raišką. Valdomose kamerose yra įdiegta optinė vaizdo stabilizavimo kontrolė, kuri leidžia transliuoti stabilų ir nejudantį geros raiškos vaizdą. Kai kurių stebėjimo kamerų vaizdas pateks ir į televizijos transliaciją“, – pasakojo Andrius Dapkevičius, „Hikvision“ produktų vadovas.

Kameros filmuoja visas svarbiausias trasos vietas – apsisukimus, posūkius, tiltą, užvažiavimus, nuvažiavimus, pit zoną, tačiau iš esmės jų stebėjimo laukas padengia beveik visą trasą.

Naudą dėl sprendimo trasoje sumontuoti kameras mato ir patys sportininkai. Triskart 1006 km lenktynes laimėjęs ir šiemet su „Circle K milesPLUS Racing Team“ komanda jose dalyvaujantis Ignas Gelžinis sako, kad užsienyje tai yra įprastas dalykas. Be to, ten kameros dažniausiai ne tik filmuoja trasą, bet ir yra montuojamos prie kiekvieno lenktynių automobilio.

„Jos ne tik padeda teisėjams priimti sprendimus, bet yra naudingos ir lenktynininkams. Peržiūrėdamas įrašą iš tokios kameros gali analizuoti kitų lenktynių dalyvių vairavimo techniką ar susipažinti su dar nežinomos trasos ypatumais“, – sakė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rašykit aiškiai

Rašykit aiškiai portretas
8 megapixels tai 4K?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių