Quantcast

„Budoka“ dziudo turnyre – dalyvių rekordas

„Sulaukėme rekordinio dalyvių būrio, tačiau su visais iššūkiais sėkmingai susitvarkėme“, – sakė ketvirtą tarptautinį dziudo turnyrą surengusio „Budoka“ klubo įkūrėjas ir vadovas olimpietis Karolis Bauža.

Jonavos sporto arenoje jėgas išmėgino 920 jaunųjų dziudo kovotojų (mergaičių ir berniukų iki 10, 12, 14 ir 16 metų) iš Lietuvos, Lenkijos, Sakartvelo, Estijos, Latvijos, Norvegijos, Ukrainos, Belgijos klubų.

Pirmame „Budoka“ turnyre kovojo per 700 dalyvių, 2021-aisiais – per 850, pernai – beveik 700.

„Mūsiškiai ir šįkart sudarė daugumą – beveik 500 sportininkų. Gausiausios – užsiregistravo daugiau nei po 100 kovotojų – buvo berniukų iki 12, 14 ir 16 metų grupės. Tad labai pasiteisino mūsų sprendimas rengti varžybas ant aštuonių tatamių“, – teigė K. Bauža.

Tarp komandų sėkmingiausiai pasirodė septynis aukso medalius iškovoję kaimynai iš Lenkijos – klubo „Same judo“ atstovai.

budoka.lt nuotr.

Šeši čempionai – „Budoka“ trenerių auklėtiniai: Rusnė Cibulskaitė, Lėja Sarančeva, Ugnė Ivanauskaitė, Atas Smolskas, Mykolas Damijonaitis ir Kajus Lelevič.

Jonavos sporto arenoje jėgas išmėgino 920 jaunųjų dziudo kovotojų iš aštuonių šalių.

Trečioje vietoje liko Latvijos dziudo klubo „Sensei“ sportininkai.

„Svečiai itin palankiai įvertino mūsų pastangas, akcentavo aukštą varžybų lygį. Kolegos iš Belgijos netgi paprašė kitąmet iš anksto susiderinti jų rengiamo turnyro ir mūsiškio datas, kad sportininkai galėtų dalyvauti abiejuose. Džiugu, kad įsitvirtinome tokių renginių kalendoriuje ir sėkmingai konkuruojame su kitų šalių organizatoriais“, – reziumavo K. Bauža.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LV

LV portretas
Sveikiname Čempioną : Atą Smolską ! Šaunuolis!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių