Quantcast

Legendinis Dakaro ralis – be keturratininkų

  • Teksto dydis:

„Nejaunėju, todėl tikriausiai pats būčiau pasitraukęs“, – sakė Laisvydas Kancius, komentuodamas Dakaro ralio organizatorių sprendimą atsisakyti keturračių lenktynių.

Dakaro ralį organizuojančios „Amaury Sport Organisation“ (ASO) vadovas Davidas Castera oficialiai patvirtino, kad nuo 2025 m. naikinama keturračių įskaita.

Dalyviams keliame labai daug reikalavimų, o keturratininkų neremia gamintojai, be to, lenktynėse jų – vis mažiau. Todėl ir stabdome juos“, – pareiškė D. Castera.

2022-aisiais Dakaro maratoną bandė įveikti 20 keturratininkų, 2023 m. – aštuoniolika, 2024 m. – vos dešimt, tarp jų buvo L. Kancius ir Antanas Kanopkinas.

2023-iaisiais Laisvydas užėmė septintą vietą, šiemet buvo ketvirtas, o Antanas – penktas.

„Jau pernai organizatoriai užsiminė, kad atsisakys keturračių motociklų, tačiau nekonkretizavo, kada – ar 2025-aisiais, ar dar vėliau“, – kalbėjo L. Kancius.

Klaipėdietis kol kas svarsto, ką veiks ateityje.

„Buvę motociklų klasės varžybų dalyviai – labai paklausūs šturmanai, nes puikiai naviguoja. Galbūt tai galėtų būti viena iš galimybių grįžti į Dakaro ralį. Yra ir kitos klasės, pavyzdžiui, bagiai, kur jau turime sėkmingai startavusių lietuvių“, – sakė L. Kancius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių