Quantcast

Du posėdžiai, abu – nuotoliniu video konferencijos būdu

  • Teksto dydis:

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė trečiadienį, balandžio 29 dieną, dalyvavo dvejose vaizdo konferencijose.

LR Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdis

Pirmojoje olimpinė čempionė Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijai pristatė 2019 m. veiklos ataskaitą ir pasidalijo mintimis apie 2020 m. planus bei aktualijas. Bendraudama su Seimo nariais D. Gudzinevičiūtė akcentavo 2019 metais įgyvendintus tikslus visose LTOK veiklos srityse, sportininkų pasiekimais Europos žaidynėse bei Europos jaunimo vasaros ir žiemos olimpiniuose festivaliuose, kokybe ir kiekybe augusius ir projektus, įvykdytą biudžeto planą, kurio 76 procentai atiteko olimpiniam sportui finansuoti.

Kalbėdama apie esamą padėtį, LTOK prezidentė pažymėjo, kad dėl paskelbtos koronaviruso pandemijos pasaulyje ir Vyriausybės valstybės lygio ekstremalios situacijos visoje šalyje dėl COVID-19 plitimo grėsmės bei sumažėjusių organizacijos pajamų teko iš esmės koreguoti veiklos planus, nevykdyti arba nukelti vėlesniam laikui sporto renginius. LTOK vykdomasis komitetas priėmė daug svarbių sprendimų dėl LTOK lėšų optimizavimo. Kaip pavyzdžius D. Gudzinevičiūtė paminėjo LTOK direktorato atlyginimų mažinimą, olimpinio švietimo, tarptautinių ryšių, komunikacijos projektų išlaidų karpymą – diržų veržimą visur, kur įmanoma. Pasak prezidentės, prioritetu išlieka sportininkai, treneriai, medikai ir federacijos, kurie dėl taupymo neturėtų nukentėti.

Europos olimpinių komitetų Vykdomojo komiteto posėdis

Po kelių valandų LTOK vadovė video konferencijos būdu dalyvavo Europos olimpinių komitetų (EOK) Vykdomojo komiteto (VK) posėdyje. Posėdyje, kuriam pirmininkavo EOK prezidentas Janezas Kocijančičas, daugiausia dėmesio buvo skirta dabartinei Europos sporto padėčiai ir būdams, kaip padėti 50 Europos nacionalinių olimpinių komitetų.

EOK pažadėjo visapusiškai remti poziciją, kurią laišku kiek anksčiau tądien išsiuntė Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas.

„Kaip Europos olimpinio judėjimo prižiūrėtojai, esame tvirti ir vieningi su TOK politika, naudinga sportui ir mūsų sportininkams“, – sakė J. Kocijančičas. „Pabrėžiame, kad bet kuriam Europos nacionaliniam olimpiniam komitetui iškilus pavojui, esame pasiryžę padaryti viską, ką galime, kad padėtume šiuo krizės metu“.

Posėdžio metu buvo aptartos į 20121 metus nukeltos Tokijo olimpinės žaidynės, patvirtinta, jog 2023 metų Europos žaidynės Lenkijoje vyks kaip planuota, o štai dėl maišaties kalendoriuje, 2021-ųjų metų Europos jaunimo olimpinis festivalis Banska Bystricoje (Slovakija), keliamas metus į priekį.

„Europos jaunimo olimpinis festivalis yra nepaprastai svarbus Europos jaunimui ir mes labai dėkojame„ Banská Bystrica 2021 “organizatoriams ir Slovakijos vyriausybei už jų lankstumą“, – sakė EOK generalinis sekretorius Raffaele Pagnozzi. „Esame įsitikinę, kad EYOF sulauks didelės sėkmės Slovakijoje, ir renginys įvyks kaip didžiulė jaunystės ir atsinaujinimo šventė po koronaviruso pandemijos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių