Quantcast

Motorlaivių akademijoje naujokai varžysis dėl kelialapio į pasaulio čempionatą Portugalijoje

  • Teksto dydis:

Pirmoji ir vienintelė Lietuvoje vaikams skirta Motorlaivių akademija naują sezoną pradeda su įspūdinga žinia: vandens sporto mokykloje laukiami naujokai, kurie jau liepos mėnesį galės varžytis dėl kelialapio į pasaulio čempionatą Portugalijoje.

"Tai tikrai įmanoma! Vaikai ir paaugliai greitai perpranta šio sporto subtilybes, o gerus rezultatus tuomet lemia atkaklumas ir noras treniruotis", – neabejoja motorlaivių "Formulės-2" (F2) pasaulio vicečempionas, dukart Europos čempionas Edgaras Riabko.

Profesionalus sportininkas yra ir vienas iš Motorlaivių akademijos įkūrėjų, kartu su dar dviem kolegomis treniruojantis jaunuosius vandens sporto entuziastus.

Lietuvos motorlaivių federacija (LMF) inicijavo specialią akciją: norintiems išmėginti jėgas motorlaivių sporte pirma treniruotė su tituluočiausiu mūsų šalies F2 lenktynininku E. Riabko tekainuoja dešimt eurų.

"Naujų talentų paieška – viena mūsų prioritetinių užduočių", – sakė E. Riabko.

Profesionalo teigimu, vaikai ir paaugliai imlūs techninėms žinioms ir jau per pirmą treniruotę gali pavairuoti motorlaivį, o po kelių užsiėmimų valdyti savarankiškai.

Vaikai ir paaugliai greitai perpranta šio sporto subtilybes, o gerus rezultatus tuomet lemia atkaklumas ir noras treniruotis.

E. Riabko neabejoja: šiuo metu į motorlaivį sėdę vandens sporto entuziastai spės pasiruošti liepą vyksiantiems Lietuvos čempionato etapams ir varžysis dėl kelialapio į rugpjūtį Portugalijoje numatytą "Future" klasės pasaulio čempionatą.

Pirmasis mūsų šalies čempionato etapas suplanuotas liepos 3–4 d. Kupiškyje, o antrasis tą patį mėnesį – Kaune.

Jaunieji sportininkai varžysis šešiose amžiaus grupėse. Du geriausius rezultatus kiekvienoje grupėje pasiekę lenktynininkai rugpjūčio 2–8 d. pasaulio čempionate atstovaus Lietuvai.

Motorlaivių sporto Lietuvoje gimtadienis – 1953 m. liepos 19-oji, o ištakos – būtent Kaune, kur ir susibūrė šio vandens sporto entuziastai. Ilgametis motorlaivininkas, motorlaivių sporto treneris, teisėjas Valdemaras Petrūnas iki šiol išsaugojęs ir pirmo susirinkimo protokolą.

Lietuvos sportininkai dalyvauja įvairių klasių motorlaivių varžybose, iš kurių ryškiausios – F2, kur laivų greitis siekia maždaug iki 200 km/val. Pasaulyje rengiamos ir F1 varžybos, jose galingi motorlaiviai išvysto dar didesnį, iki 250 km/val., greitį.

Išsami informacija apie pirmą treniruotę Motorlaivių akademijoje ir registracija tel. 8 665 61 041, el. paštas karolina@lmf.lt.


Šiame straipsnyje: motorlaiviaiVandens sportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių