Quantcast

A. Reed po pasaulio čempionato ketina nuspręsti dėl trečio bandymo tapti Lietuvos piliete

Amerikietė šokėja ant ledo Allison Reed (Elison Ryd) sako, kad po pasaulio čempionato Kanadoje ketina apsispręsti, ar trečią kartą prašyti prezidento Gitano Nausėdos išimties tvarka jai suteikti Lietuvos pilietybę.

Sportininkė savaitgalį Kaune su partneriu Sauliumi Ambrulevičiumi, atstovaudami Lietuvai, iškovojo bronzos medalį Europos dailiojo čiuožimo čempionato šokių ant ledo rungtyje.

G. Nausėda du kartus – pernai ir užpernai – atmetė A. Reed prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka, pasak jo, neįrodžius ypatingų nuopelnų Lietuvai.

„Šiuo metu visą savo dėmesį skiriame artėjančiam pasaulio čempionatui Monrealyje. (...) Po to, tikiu, kad bus diskusijų, bet šiuo metu visas jėgas skiriame pasaulio čempionatui“, – BNS pirmadienį sakė šokėja ant ledo.

Pasaulio čempionatas Kanadoje vyks šių metų kovo 18 – 24 dienomis.

A. Reed teigė gerbianti ankstesnius šalies vadovo sprendimus, tačiau tvirtino, kad pati save jau dabar laiko lietuve.

„Atstovauti Lietuvai tarptautinėje arenoje man visada buvo garbė ir privilegija. Po tiek metų atstovavimo šaliai su Sauliumi, aš jau laikau save lietuve“, – kalbėjo sportininkė.

Kol A. Reed nėra Lietuvos pilietė, jos ir S. Ambrulevičiaus pora negali atstovauti šaliai olimpinėse žaidynėse. Jie gali dalyvauti tik Europos ir pasaulio čempionatuose.

S. Ambrulevičius sakė, kad pilietybė jo partnerei leistų dar didesnei auditorijai parodyti Lietuvą.

„Mūsų rezultatai kalba už save. Mes visą laiką norime kelti Lietuvos vėliavą, tai būtų dar vienas šansas, kur galėtume tą daryti dar platesniu mastu“, – teigė šokėjas ant ledo.

Seimo narė konservatorė Dalia Asanavičiūtė pirmadienį pranešė parengusi kreipimąsi į prezidentą dėl Lietuvos pilietybės suteikimo A. Reed. Jame taip pat pažymima, kad šokėja ant ledo yra Lietuvai draugiškos valstybės, saugumo partnerės – JAV – pilietė.

Prezidentūra savo ruožtu BNS informavo, kad prašymas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo A. Reed būtų vertinamas tik jį gavus.

Artimiausios žiemos olimpinės žaidynės vyks Italijoje 2026 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ot demokratija

ot demokratija portretas
Komentarus priešiškus trina, laikinti neleidžia

ZETAS

ZETAS portretas
Nemanau kad reikia Lietuvos pilietybės Reed. Šoka dėl savęs. Privilegijos irgi asmeniškos. Tai tada leiskit ir lietuviams turėti dvigubą pilietybę. Jau nemenkai pridalino pilietybių sportininkėms ir taip. Kiek pamenu Sočio olimpiadoje dalyvavusi žydelei suteikė pilietybę, o tą padus papustė ir su kitu vyrukų išmovė

PAKAKS

PAKAKS portretas
Čia dalinti pilietybės visiems!!!!!! Užėmė 3 vieta ir-piliedtybė. Pilietybė-tai NE saldainis.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių