Quantcast

Šešiolika Lietuvos lengvaatlečių laukia startų pasaulio čempionate

Jau šį šeštadienį, rugpjūčio 19 d., Budapešte (Vengrija) prasidės aštuonias dienas vyksiantis pasaulio lengvosios atletikos čempionatas. 35 tūkst. žiūrovų talpinančiame stadione varžysis virš 2000 lengvaatlečių iš daugiau nei 200 šalių.

Dalyvių sąrašuose yra ir 16 lietuvių, kurie iškovojo teisę startuoti čempionate. Palyginimui, pernai Oregone (JAV) vykusiame pasaulio čempionate dalyvavo 9 Lietuvos sportininkai.

Prieš didžiausių šių metų lengvosios atletikos varžybų pradžią mintimis dalinosi Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva. „Tikiuosi, kad čempionatas visai Lietuvai bus sėkmingas. Kiekvienam sportininkui linkiu pasiekti geriausią sezono arba karjeros rezultatą. Neslėpsiu, kad tikimės aukštų vietų, ypač iš disko metikų, bet net neabejoju, kad ir kiti mūsų sportininkai atiduos visas jėgas ir pasieks aukštus rezultatus“, – viltingai kalbėjo N. Medvedeva.

Šis čempionatas lengvaatlečiams svarbus ir dėl stipendijų, kadangi jau kitąmet vyks Europos čempionatas (birželio 7–12 d., Roma) bei Paryžiaus olimpinės žaidynės (liepos 26 – rugpjūčio 11 d.). „Labai norėčiau, kad mūsų sportininkai pasiektų TOP16, nes tai palengvintų jiems gyvenimą rengiantis olimpinėms žaidynėms. Dabar tikrai maža dalis lengvaatlečių gauna stipendijas, kurios yra be galo svarbios“, – linkėjo LLAF viceprezidentė.

Beveik dvigubai didesnę Lietuvos rinktinę, lyginant su 2022 metų pasaulio čempionatu, pasak N. Medvedevos, lėmė sportininkų pademonstruotas progresas: „Mūsiškiai pasiekė aukštesnį lygį. Labai džiaugiuosi dėl debiutantų Gretos Karinauskaitės, Gabijos Galvydytės, Ainos Grikšaitės, Gedimino Truskausko bei kitų, kurie žengė žingsnį į priekį ir papildė mūsų rinktinę. Sezono pradžioje tikrai nesvajojome apie tokio dydžio komandą.“

LLAF generalinė sekretorė pridėjo, jog dabartinė atrankos sistema (jos principas – 50 proc. sportininkų patenka įvykdę normatyvus, kiti 50 proc. – per reitingų sistemą) į čempionatus yra sudėtinga: „Sportininkai dėl patekimo kovoja iki paskutinės minutės, niekada negali nuleisti rankų. Džiugu, kad 16 lietuvių startuos Budapešte, nes tai rodo potencialą olimpinėms žaidynėms.“

„Linkiu, ypatingai debiutantams, drąsos, ryžto ir pasitikėjimo savo jėgomis. Visi esate pajėgūs pasiekti tokius rezultatus, kurių trokštate“, – teigė N. Medvedeva.

Šeštadienį, pirmąją pasaulio čempionato dieną, startuos 4 lietuviai. Varžybas atidarys Marius Žiūkas, kuris 9:50 val. Lietuvos laiku startuos 20 km sportinio ėjimo rungtyje.

20:09 val. disko metimo kvalifikacijoje pasirodys Martynas ir Mykolas Aleknos, o 21:43 val. į sektorių žengs ir Andrius Gudžius. Primename, kad čempionatą tiesiogiai transliuos LRT Plius televizija ir portalas lrt.lt

Visa Lietuvos lengvaatlečių sudėtis:

Mykolas Alekna (disko metimas);

Andrius Gudžius (disko metimas);

Martynas Alekna (disko metimas);

Ieva Zarankaitė (disko metimas);

Edis Matusevičius (ieties metimas);

Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas);

Aina Grikšaitė (trišuolis);

Dovilė Kilty (trišuolis);

Airinė Palšytė (šuolis į aukštį);

Gediminas Truskauskas (200 m);

Modesta Justė Morauskaitė (400 m);

Gabija Galvydytė (800 m);

Greta Karinauskaitė (3000 m kl/b);

Marius Žiūkas (20 km sportinis ėjimas);

Austėja Kavaliauskaitė (35 km sportinis ėjimas);

Loreta Kančytė (maratonas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Jis gabus,bet pamatysime veliau

sportas

sportas portretas
ar verta beveik 40 metu sportininkus siusti i varzybas? Lengva atletika tai ne pencinink7 sportas. Ar neliko sportuojancio jaunimo Valstybe galetu irgi pasisakyt ko tikisi, ar siusti jaunus su perspektyva ar pagyvenusius turistus Palaikau jaunima, sekmes jiems
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių