Quantcast

B. Johnsonas paragino Britaniją uždaryti „Brexito“ klausimą ir judėti toliau

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) paragino šalį užbaigti „Brexito“ sagą ir judėti toliau, triuškinamai laimėjęs visuotinius rinkimus, leidžiančius jam prastumti parlamente su Briuseliu sudarytą susitarimą dėl išstojimo iš Europos Sąjungos sąlygų.

„Raginu kiekvieną tai užbaigti ir leisti prasidėti gijimui“, – premjeras sakė prie savo rezidencijos Dauningo gatvėje.

Šią kalbą jis pasakė, kai buvo paskelbti ketvirtadienį vykusių parlamento rinkimų galutiniai rezultatai, rodantys, jog B. Johnsono Konservatorių partija 650 vietų Bendruomenių Rūmuose turės 80 mandatų daugumą.

Pagrindinė opozicinė Leiboristų partija, patyrusi didžiausią sutriuškinimą rinkimuose nuo praeito amžiaus 4-ojo dešimtmečio, tvirtino, kad tai nulėmė visuomenės „nuovargis dėl „Brexito“.

B. Johnsonas taip pat pripažino poveikį visuomenei, daromą jau ilgiau kaip trejus metus besitęsiančios politinės aklavietės ir gilėjančio susiskaldymo po 2016 metų istorinio „Brexito“ referendumo.

Jis ragino rinkėjus užtikrinti toriams daugumą parlamente, kad galėtų išvesti Britaniją iš ES iki dabartinio galutinio termino – ateinančių metų sausio 31 dienos.

„Po penkių savaičių, atvirai sakant, rinkimų karštinės ši šalis nusipelnė atitrūkti nuo rietenų, laikinai atsitraukti nuo politikos ir visam laikui užbaigti kalbas apie „Brexit“, – sakė B. Johnsonas.

Po kampanijos, per kurią torių šūkis buvo „Įvykdykime „Brexitą“ („Get Brexit Done“), B. Johnsonas perėjo prie taikingesnio tono ir pripažino, kad pralaimėję tolesnės Britanijos narystės Europos Sąjungoje šalininkai vargu ar išsižadės šio klausimo.

Jis žadėjo „niekada neignoruoti“ jų „gerų ir teigiamų jausmų“ Europos atžvilgiu.

„Dabar, kai paliekame, yra pats laikas leisti šiems natūraliems jausmams rasti atnaujintą išraišką“, – kalbėjo premjeras, stebint Dauningo gatvės personalui ir partijos pareigūnams.

„Nauja partnerystė“ su Europa bus ateinančių metų prioritetas, pabrėžė B. Johnsonas. Vis dėlto jis atkreipė dėmesį, kad daugelio rinkėjų apsisprendimą ypač nulėmė vidaus politikos klausimai, pavyzdžiui, dėl Britanijos valstybinės sveikatos apsaugos sistemos.

„Manau – tiesą sakant, žinau – kad dabar Britanijos žmonėms viską užgožiantis prioritetas – jog turėtume visų pirma susitelkti į NHS (Nacionalinę sveikatos apsaugos tarnybą)", – tvirtino vyriausybės vadovas.

Per rinkimų kampaniją leiboristai jį kaltino užmojais parduoti NHS, kurios paslaugos yra nemokamos, pagal planuojamą po „Brexito“ sudaryti laisvosios prekybos susitarimą si JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

Tiek B. Johnsonas, tiek D. Trumpas tokius pareiškimus neigė. Be to, premjeras pažadėjo, kad sveikatos apsaugos sektorius sulauks „didžiausios visų laikų piniginės paspirties“, ir tikino gerinti padėtį kituose sektoriuose, tokiuose kaip švietimas.

„Ketiname susivienyti ir žengti į aukštesnį lygį, vienydami visą šią neįtikėtiną Jungtinę Karalystę“, – sakė B. Johnsonas ir pažadėjo, kad 2020-ieji bus „klestėjimo, augimo ir vilties metai“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
absoliutus nesiskaitymas su tauta kuri jei susiburtu tai /nusvilptu/ tuos pidlordzius su visa monarchija kuri jau atgyveno savo dykaduonio dalia .......

Anonimas

Anonimas portretas
kokios gali buti prielaidos ir svarstymai jei pilieciai referendumu isreiske savo nora ir valia

Kęstas

Kęstas portretas
Kokie yra rinkimų nugalėtojų Jungtinėje Karalystėje (B.Johnsono) ir Amerikoje (D.Trumpo) svarbiausi bruožai? "B.Johnsonas yra jautrus šiuolaikiniam momentui. Jis yra ideologinis oportunistas, o ne puristas. Mes gyvename akimirkoje, kai daugelis dalykų yra netvirti ir lankstosi. Rinkėjai, atrodo, patenkinti lyderiais, kurių politika nepaiso daugumos įprastų kairiųjų ir dešiniųjų kategorijų, įskaitant tokius dalykus kaip moralinis charakteris ar biudžetinė drausmė. Svarbiau yra sugebėjimas suprasti jausmus, patikimumas ir rezultatai. Ar kandidatas priima tokius žmones, kaip aš? Ar jis laikysis jo politinių pažadų? Ir ar jis pasiekė to, kas man tiesiogiai ir apčiuopiamai naudinga?" Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių