Quantcast

Į vatą nevyniojęs Š. Jasikevičius: šiandien esame vaikų darželis

Kauno „Žalgiris“ tokioje gilioje duobėje nebuvo pastaruosius penkerius metus. Žalgiriečiai namuose 82:86 nusileido „Valencia“ ekipai ir Eurolygoje patyrė septintąjį pralaimėjimą iš eilės.

Po rungtynių Šarūnas Jasikevičius dėkojo fanams, tačiau neslėpė, jog komandoje pasigenda lyderystės.

„Dar vienas skausmingas vakaras mūsų sezone, bet reikia padėkoti fanams. Vėl gi yra įspūdinga, tikrai stengiamės, dirbame, jaučiame jų palaikymą, matome visus bilietų išpardavimus. Tai yra įspūdinga.

Norisi, kad (sirgaliai) išliktų su mumis. Nemanau, kad kažkas pasikeis, nes per pastaruosius metus atsirado gražus bendravimas tarp mūsų ir fanų. Reikia daugiau laiko nei galvojome, reikia paprasčiausiai augti, reikia, kentėti. Tą ir bandome daryti. Šiandien esame vaikų darželis. Galime daug ką sakyti, kur treneris šiandien nepataikė, ko žaidėjai nepadarė, bet mes darome per daug klaidų.

eigu pralaimėjome keturiais taškais, galima paimti aibę metimų paskutinę sekundę. Dvi situacijos, dėl kurių galima išprotėti tai du išsimetimai iš užribio, kurie kainavo kelis taškus paskutinėmis sekundėmis.

Kaip treneris turiu prisiimti atsakomybę už rizikavimą dėl Labeyrie, norėjome stabdyti Tobey ir Dubljevičių, kurie pastaruoju metu demonstravo puikią formą. Tą pasiekėme. Turiu prisiimti atsakomybę už keturis Labeyrie tritaškius, bet negaliu prisiimti atsakomybės už neatkovotus kamuolius, aibę zonų neuždarymų iš jo pusės. Patys žinote, kad nuo to (atsakomybės) nebėgsiu ir žaidybinis planas buvo rizikuoti ties juo. Bet planas nueina šuniui ant uodegos, kai šitaip pataiko Labeyrie.

Pas mus yra absoliutus yra vaikų darželis, nes nereaguojame į pastabas. Nemanau, kad žaidėjai nenori, bet paprasčiausiai reikia laiko. Kartais net negaliu pateisinti, kodėl pamirštame derinius po minutės pertraukėlės. Didžiausios mūsų žvaigždės išvažiavo, čia yra faktas. Iš septynių pasirašymų dauguma tikrai yra geri. Kažkur prašovėme, kas tikrai pasirašant tiek žaidėjų visų nepataikysi, bet vėlgi. Lauksime naujų žaidėjų, ieškosime lyderystės, kuri išsibarstė į kitus klubus ar patyrė traumas“, – po mačo kalbėjo Jasikevičius.

– Kas neveikė puolime per trečiąjį kėlinį?
– Kažkiek nepataikėme, kažkiek nesusikūrėme (metimų). Reikia žiūrėti video. Vėlgi, 6 tritaškiai iš 21 tritaškiai yra sunku, bet bent jau šeši.

– Lekavičius nežaidė ketvirtą kėlinį. Netiko jis?
– Už tai, kad mes kažkiek nesugebėjome savo sistemoje nesugebėjome jų sustabdyti. Reikėjo eiti besikeičiančiu gynėju. Kai kuriose situacijose net negaliu kaltinti žaidėjų, buvo pataikyta aibę sunkių metimų, bet visi tuos metimus pataiko prieš mus. Jeigu vienas žaidėjas yra pataikęs du tritaškius per visą sezoną, šiandien jis sumeta keturis. Reiškia esame tokie blogi, kad visi prieš mus įsižaidžia. Kada mes tai pakeisime, prieš mus nepataikys ir super metikai.

Taip ir būna visada. Nesinori auginti pralaimėtojų mentaliteto, bet komandos prieš mus sužaidžia labai gerai, reiškia jiems taip leidžiama žaisti.

– Landale‘as atrodė šiandien kantresnis puolime, bet kiek komandą baudė jo penkios pražangos?
– Baudė. Mes dabar rūbinėje kalbame apie žaidėjus, ką blogai mes padarėme, kur pralošiame. Matėsi, kad Jocko akys spindėjo, labai kovojo, (dirbo) labai solidžiai ten, kur tokių atlikdavo labai daug nesolidžių dalykų atlikdavo iš savo jaunystės. Taigi bent jau į detales tikrai kreipia dėmesį.

– Pirmoje pusėje šlubavo „Žalgirio“ gynyba. Kiek prie to prisidėjo Quino Colomo vadovavimas?

– Mūsų stepuotai prieš Colomą ir pagalbą iš kitų pusių buvo mėgėjų lygos lygio. Jis visą pirmą kėlinį prabėgiojo pakelta galva, reiškia nei mes jo spaudėme, nei mes jį atakavome išėjus iš visų pikenrolų su Dubljevičiumi. Teko priimti korekcijas ir vėlgi sakau, jog nesmagu, kai pataiko tie, ties kuriais buvo rizikuota, bet tai gali būti tik vienas dalykas: Liberye tritaškiai.

Negali būti įkirtimai, prasiveržimai, puolime atkovoti kamuoliai. Negali būti visko. Treneris gali išeiti prisiimti atsakomybę dėl rizikos ties Liberye. Kodėl aš jį rizikavau? Nėra sunku suprasti.

– Kaip manote, ko reikia komandai? Galbūt užsidaryti salėje, rodyti video?

– Salėje neužsidarysi, nes žaidžiame kas antrą dieną. Reikia žiūrėti video, kantriai. Čia nėra jokių stebuklingų lazdelių. Dirbsime kaip visą laiką. Po kiekvienų rungtynių analizuojame, rodome žaidėjams. Nežinau, kiek žaidėjams galima dar įkalti į galvą, nes frazės tos pačios, klaidos tos pačios. Rytoj rodysime šitų rungtynių video ir kaip dar kitaip. Čia stebuklingų dalykų nėra ir aš jais netikiu. Per krepšininko ir trumpą trenerio karjerą aš nesu matęs, kad kažkas kažką padarytų ir labai suveiktų.

Yra darbas, kantrybė, auginimasis naujų žvaigždžių. Laukiame, kol komandoje atsiras kažkoks lyderis. Kas yra lyderiai mes daugiau mažiau šiai dienai žinome. Reikia, kad jie vestų komandą kiekvienas rungtynes, o ne kas antras. Reikia, kad jie būtų. Jeigu turi per daug jaunų žaidėjų ir neturi lyderio, tai taip ir yra.

Iš dalies viskas yra suprantama, bet nuimk detales. Iš pirmos pusės 47 (taškų) mes prasileidome 27 per savo klaidas. Pirmas 15 minučių nepadarome nė vienas baudos ar tai vieną ir paskui prasideda festivalis, kur atrodo, kad gerai žaidi puolime ir varžovui padarai baudą. Nueina dvi sumeta, dvi sumeta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Godas alilujevas

Godas alilujevas portretas
siaip man tai po barabanu ka tas jasikevicius daro,bet jo kalba mane zavi-nu nieko nesuprantu ka jis kalba-ta prasme sakiniu logika-kazkokia abrakadabra

Faktas-

Faktas- portretas
Čia ne žaidėjai kalti, treneriui seniai laikas “nešti autus”. Kurgi jie gali laimėti, kai Šaras kaip skerdziamas rekia, su tokiu rekianciu treneriu tik sveikata gali prarasti.

chi - juokas

chi - juokas portretas
Akivaizdu, kad reikia pakeisti "darželio auklėtoją"
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių