Quantcast

Jaunimu pasidžiaugęs D. Adomaitis: tikimės, kad A. Tubelis debiutuos Europos taurėje

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Rytas“ dar prieš išvyką į Veneciją užsitikrino vietą kitame Europos taurės etape, tačiau pergalė Italijoje prieš vietos „Umana Reyer“ leistų sostinės klubui grupėje užimti trečiąją vietą.

Antradienį prieš išvyką į Italiją „Ryto“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis teigė, jog trečiadienio rungtynėse komanda spręs savo užduotis.

„Pirmiausia, turime žiūrėti į save, – kalbėjo D. Adomaitis. – Reikia susidoroti su užduotimis gynyboje, kurių nepavyko įvykdyti pirmajame tarpusavio mače.“

Italijos klubas Europos taurėje iškovojo 7 pergales ir jau yra užsitikrinęs pirmąją vietą B grupėje, tačiau toks būsimų varžovų žaidimas D. Adomaičio nenustebino.

„Tikrai nestebina toks Venecijos ekipos žaidimas. Iš pradžių gal labiau stebino tos jų nesėkmės. Tai yra komanda, kuri ilgą laiką žaidžia kartu su tuo pačiu treneriu. Puolime jie turi labai daug variantų ir žaidžia skirtingą krepšinį tiek prie varžovų krepšio, tiek gynyboje, priklausomai nuo varžovo“, – oponentų stiprybes vardino vilniečių vairininkas.

Paklaustas, kuo „Rytas“ gali nustebinti varžovus, strategas prisiminė pirmąją tarpusavio akistatą Vilniuje.

„Svarbiausia bus mūsų gynyba per pirmąsias 8-10 sekundžių. Čia turėjome daugiau problemų pirmoje mačo dalyje (Vilniuje). Jie daugiau nei pusę taškų pelnė greitajame puolime arba pirmoje savo atakos fazėje. Taip pat bus svarbi gynyba prie tritaškio linijos, nes jie turi daug gerų metikų“, – teigė D. Adomaitis.

Su komanda į Veneciją neišvyko Cameronas Bairstow, kuris vis dar gydosi čiurnos traumą, o Adomaitis tikisi, jog australas ant parketo sugrįš gruodžio 28-osios LKL rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Puolėjo vietą rungtynėse Venecijoje užims Ąžuolas Tubelis, kuris su „Rytu“ išvyko į pirmąją Europos taurės išvyką.

„Paskutinėse rungtynėse Pasvalyje ketvirtajame kėlinyje matėme keturis mūsų sistemos žaidėjus, kurie prieš vienus ar dvejus metus dar kartu žaidė dublerių komandoje ir manau, kad tai yra labai gerai ir tai ko siekiame. Dabar tikimės, kad Ąžuolas turės galimybę debiutuoti ir Europos taurėje“, – baigė „Ryto“ vyriausiasis treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių