Quantcast

Lietuviai italams bandys diktuoti savo sąlygas

Italijos rinktinė surinko pajėgiausią sudėtį per pastaruosius kelis metus, yra viena geriausiai puolančių ir kamuolių besidalinančių komandų Europos čempionate. Ar viso to pakaks, kad jie pirmą kartą Europos čempionatų istorijoje pranoktų Lietuvos rinktinę?

Mūsiškiai su Apeninų pusiasalio šalies atstovais Europos čempionatuose žaidė 7 kartus ir visus juos laimėjo. Paskutinį kartą – prieš dvejus metus Slovėnijoje, kai pergalė buvo iškovota 81:77.

Visgi šiemet italai demonstruoja solidžią sportinę formą. Grupės varžybose jie įveikė ispanus, o aštuntfinalyje nušlavė Izraelio rinktinę (82:52).

„Jie yra puolimo komanda, turi pakankami gerų metikų, kurie meta aukštu procentu, – į būsimus varžovus žvelgė Jonas Mačiulis. – Mes ruošiamės tam, kad jie neįsimėtytų. Pirmiausia – tai Belinelli ir Aradori. Aišku, ir Gallinari. Pirmiausia reikia sustabdyti jų snaiperius. Mes manome, kad po krepšiu mes turime daugiau galimybių.“

Italai baudos aikštelėje turi vienintelį tikrą vidurio puolėją – Marco Cusiną. Rungtynes starto penkete pradedantis Andrea Bargnani nemėgsta fizinės ir per rungtynes išmeta beveik po 2 tritaškius.

Sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje žaidžiantis Danilo Gallinari apskritai yra vienas naudingiausių žaidėjų čempionate (vid. 18,5 taško, 6,8 atk. kam., 27,5 naudingumo balų), bet jo žaidimas taip pat daugiau sukasi aplink perimetrą.

Anot Lietuvos rinktinės trenerio Jono Kazlausko, mūsiškiams reikės išnaudoti Jono Valančiūno jėgą po krepšiais.

„Jeigu mes akcentuojame, kad mums reikės apsiginti prieš varžovų pikenrolą ir individualius metimus, tai labai norėčiau, kad italai galvotų, kaip apsiginti prieš J.Valančiūną“, – sakė J.Kazlauskas.

J. Valančiūnas buvo nepastebimas aštuntfinalio dvikovoje su Gruzija, kai dėl pražangų problemos jis aikštėje praleido 20 minučių, pelnė 5 taškus ir atkovojo 5 kamuolius.

Nors italų priekinį linija yra mobili, pasak J.Mačiulio, Lietuvos rinktinė nesitaikstys prie varžovų, o patys bandys primesti savo sąlygas.

„Planas yra ne taikytis prie jų, o kad jie taikytųsi prie mūsų. Todėl mes pradėsime rungtynes savo įprastu penketu ir tikrai bandysime žaisti taip kaip žaidėme iki šiol“, – teigė J.Mačiulis.

Ar tai reiškia ilgas ir klampias atakas?

„Kaip bebūtų juokinga, jie tik ir norėtų, kad mes taip žaistume, – atsakė J.Mačiulis. – Jie gynyboje nėra patys geriausi, ypač rotacijose, todėl reikia kaip tik veržtis, bandyti daugiau greitų atakų po pirmos užtvaros, išdraskyti juos, nes jie nėra ta komanda, kuri gynyboje dirba. O jeigu mes sustosime į statišką puolimą, su keliais perdavimais aplink tritaškio liniją, tai bus tai, ko jie nori.“

Italai Europos čempionate per rungtynes vidutiniškai renka po 86 taškus ir pagal šį rodiklį nusileidžia tik serbams. Todėl, pasak J.Kazlausko, neužteks tik gerai gintis – reikės ir patiems pelnyti daug taškų.

„Gynyba bet kokiose rungtynėse svarbi, bet italai per rungtynes vidutiniškai pelno daugiau nei po 80 taškų. Vadinasi, ir mums kažkaip reikia tuos taškus sukrapštyti“, – sakė treneris.

Interviu su J. Kazlausku:



NAUJAUSI KOMENTARAI

tqip maziau

tqip maziau portretas
plepalu daugiau darbu,nesipuskite per anksti ,o atiduokite visas jegas aiksteje, sekmes

Kns

Kns portretas
Tikiu,kad islosim.Nes yra geru zenklu.Prancuzai tipo finale su ispanais serbai su italais.Nyfyga,finale bus Lietuva.Hebra nusluosit tuos italus kaip kazkada Argentina buvo sudauzyta na niet.Vapse reiktu prancuzus irgi suvoliot gana tu cirku.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių