Quantcast

Paskutinės M. Harriso dienos Vilniuje? Su komanda neišvyko į rungtynes

Dainius Adomaitis ir Vilniaus „Rytas“ veikiausiai ieškos naujo papildymo. Bent jau taip rodo visi ženklai ir Dainiaus Adomaičio retorika prieš išvykstant į Europos taurės rungtynes Juodkalnijoje.

Šviežiausias „Ryto“ papildymas, 29-erių amerikietis Manny Harrisas Vilniuje ir toliau turi problemų, o į Europos taurės mačą Juodkalnijoje su Baro „Mornar“ jis net neišvyko.

Apie būsimas permainas komandoje užuominomis kalbėjo ir D. Adomaitis. Jo teigimu – sprendimas dėl M. Harriso ateities bus priimtas jau šiandien.

„Mes turėjome su juo pokalbių. Šiandien dėl jo ateities bus galutinis sprendimas“, – teigė treneris.

Šie ženklai leidžia suprasti, kad „Rytas“ turėtų ieškoti kito žaidėjo atakuojančio gynėjo pozicijoje. D. Adomaitis Vilniaus oro uoste atvirai dar kartą patvirtino, kad M. Harrisas nėra orientuotas į komandos rezultatus.

„Manau, šioje vietoje svarbiausia yra tai, kad žaidėjas turi norėti įeiti į komandą. Kai žaidėjas atvyksta sezono metu, jis pats turi norėti įsilieti į komandą ir tam dėti maksimalias pastangas. Iš jo to pasigendame. Nemanau, kad čia motyvacijos problemos“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Pirmoje spalio pusėje į Lietuvą atvykęs 29-erių metų atakuojantis gynėjas kol kas nėra tas žaidėjas, kurio norėjo jį viliojusi „Ryto“ organizacija.

Ryškiausiai jam sužaisti sekėsi tik praėjusią savaitę Europos taurės mače su Turino „Fiat“ komanda, kur M. Harrisas per 12 minučių pelnė 10 taškų (3/6 dvit., 0/2 trit., 4/4 baud. met.), atkovojo 4 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Visgi savaitgalį LKL rungtynėse Pasvalyje M. Harriso istorija dar kartą krito į akis – D. Adomaitis amerikiečio net nepakėlė nuo suolelio. Dabar, prieš kylant į Juodkalniją, specialistas užsiminė, kad netrukus dėl M. Harriso gali būti priimtas griežtas sprendimas.

 

 

D. Adomaitis dar po rungtynių su Turino klubu užsiminė, kad M. Harrisas kol kas ne itin linkęs galvoti apie komandą. „Ji yra svarbiausia“, – tuomet kartojo D. Adomaitis.

„Rytui“ tai veikiausiai bus jau antras kartas per du mėnesius, kai tenka išsiskirti su užsieniečiu atakuojančiu legionieriumi. Prieš pat oficialų sezono startą namo išvyko gynėjas Mattas Farrellas. Tada klubo sporto direktorius Linas Kleiza pasakojo, kad šis dar nebuvo pasirengęs pradėti legionieriaus karjerą Europoje.

Turimomis pajėgomis vilniečiai dabar kibs į dar vienos Europos taurės komandos atlapus – Baro mieste laukia kova su vietos „Mornar“ klubu, kol kas per ketverias rungtynes iškovojusiu vieną pergalę.

„Mornar“ žaidimas pagrįstas dideliu skaičiumi tritaškių. Turi žaidėjus, kurie gerą dieną pataiko ir sunkius metimus. Gerai subalansuota komanda, yra dominuojantis po krepšiu centras. Laukia sunkios rungtynės.

Šis klubas, turėdamas didelį centro puolėją, puolime ieško persvarų su juo, bet gynyboje turi problemų prie situacijų du prieš du ir grįžimu į gynybą. Tai mėginsime išnaudoti“, – apie rungtynes kalbėjo D. Adomaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių