Quantcast

Mūšyje dėl antros vietos triumfavo svečiai

„Kovojome ir galėjome laimėti rungtynes. Apmaudu, kad paleidome iniciatyvą“, - skundėsi Virginijus Šeškus. Jo vadovaujamas Betsafe-LKL sezono atradimas Jonavos „CBet“ namuose dramatiškai 88:91 nusileido vienam turnyro favoritų Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“.

"Nieko nepadarysi. Turime trumpesnį atsarginių suolelį, trūksta bent vieno žaidėjo, kad galėtume lygiavertiškai juos kaitalioti", - sakė V.Šeškus.

Jo auklėtiniai Panevėžyje startavo sėkmingai - 13:7 ir po pirmo kėlinio pirmavo 27:20. Antrajame ketvirtyje  J.Garrettas tęsė dominavimą, o jonaviečių persvara pasiekė dviženklę (35:24). Tuomet prabilo "Lietkabelis" - J.Morrisas ir Paulius Murauskas inicijavo „7bet-Lietkabelio“ spurtą – 30:35.

„CBet“ puolimas pastrigo trečiojo kėlinio pradžioje, o tuo sėkmingai naudojosi Panevėžio vyrai, priartėję ir po Jamelo Morriso metimo jau kvėpavę į nugaras – 52:53. G.Golomanas netrukus persvėrė rezultatą, tad nuo šio momento užvirė labai atkakli kova. Tik Vytenio Lipkevičiaus metimas paskutinę sekundę po trečio ketvirčio leido „7bet-Lietkabeliui“ turėti trapų pranašumą – 61:59.

„CBet“ puolimas strigo trečiojo kėlinio pradžioje, tuo sėkmingai naudojosi Panevėžio vyrai, po Jamelo Morriso metimo jau kvėpavę į nugaras – 52:53. G.Golomanas netrukus persvėrė rezultatą, o nuo šio momento užvirė labai atkakli kova. Tik Vytenio Lipkevičiaus metimas paskutinę sekundę po trečio ketvirčio leido „7bet-Lietkabeliui“ turėti trapų pranašumą – 61:59. Likus 4 minutėms šansai buvo lygūs (77:77), bet 17 taškų pelnęs Jonavos ekipos vienas lyderių Dovis Bičkauskis paliko aikštę dėl pražangų.

Likus pusantros minutės E.Šeškus vėl įmetė vieną baudą iš dviejų, o K.Kullamae dvitaškį šovė tiksliai – 87:83. Tiesa, jis pats dar prasižengė, suteikdamas viltį „CBet“, o M.Laksa smeigė tritaškį – 88:89. J.Morrisas pataikė baudų metimus, o J.Garrettas ar E.Šeškus pratęsimo nebeišplėšė.

Šeimininkams daugiausia taškų pelnė Jeffery Garrettas 20, Martinas Laksa (4/7 trit.) ir Dovis Bičkauskis – po 17, Edvinas Šeškus 15 (6 rez. perd.), Goranas Huskičius 10 (7 rez. perd., 6 atk. kam.), Vytautas Šulskis 7.

Nugalėtojų gretose labiausiai pasižymėjo Jamelas Morrisas 19, Vytenis Lipkevičius ir Gabrielius Maldūnas (7 atk. kam.) – po 13, Kristianas Kullamae (5 rez. perd.) ir Paulius Murauskas – po 12.

"Noriu pasveikinti trenerį V.Šeškų tapus seneliu (Jonavos vairininkas sulaukė anūko), - savo kalbą pradėjo „7bet-Lietkabelio“ vairininkas Nenadas Čanakas. - Kalbant apie mus, jei norime kažko pasiekti, turime pakeisti savo žaidimą".

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių